Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Viitura de pe Dunăre se îndreaptă spre România. Primele măsuri luate de Apele Române, pentru a preveni un dezastru

Momente critice pe Dunăre. Viitura a atins nivelul maxim la Budapesta şi se îndreaptă ameninţător spre România. Apele revărsate bat în uşa Parlamentului maghiar, după ce au inundat zone întinse de la periferia capitalei. Specialiştii spun că trebuie să ne pregătim de noi indundaţii. Puhoaiele vor ajunge şi pe teritoriul nostru peste câteva zile. 

de Redactia Observator

la 21.09.2024 , 19:34

Viitura de pe Dunăre a atins nivelul maxim în zori în capitala Ungariei. Fluviul agitat era adânc de opt metri şi jumătate aproape. Apele au crescut de la o oră la alta. 

Autorităţile maghiare au mai adus 35.000 se saci cu nisip pentru a întări digurile de apărare. Localnici şi turişti au privit cu spaimă toanele fluviului. "Groaznic! Enorm! Nu îmi vine să cred. Pe unde se trecea şi unde s-a ajuns acum. Sper să nu fie şi la noi tot aşa", a spus un turist din România. "Am văzut toate pregătirile, tot ce au făcut. Tineri, bătrâni, soldaţi. Toţi, într-adevăr. Mi-aş dori să fie aşa şi în România, că ajunge şi acolo în curând", a fost de părere un turist.

Avansul apei a înghiţit semnele de circulaţie de pe străzile din apropierea falezei Dunării. Revărsarea a închis o staţie de metrou şi mai multe linii de tramvai. Viitura a lovit şi alte localităţi de pe cursul fluviului. 

Vezi și

În Esztergom, un oraş aflat la 50 de kilometri de Budapesta, Dunărea a inundat mai multe locuinţe, hoteluri şi chiar spa-ul din localitate. Pe aici nu se mai poate înainta decât cu barca, iar zonele periculoase sunt atent păzite de poliţişti. Ca să vedem amploarea dezastrului, ne-am folosit de dronă.

Pe acelaşi subiect

Viitura pe Dunăre va ajunge în Serbia și apoi în România, pe 29 septembrie

Autorităţile maghiare cred că vor mai avea nevoie de digurile de protecţie încă cinci zile. Viitura se va muta apoi în Serbia şi va ajunge cu forţa maximă la noi în ţară pe 29 septembrie.

Angajaţii de la Apele Române pregătesc deja utilaje şi saci cu nisip pentru a întări digurile. Între timp, Comisia Europeană a alocat un miliard şi jumătate de euro pentru reconstrucţia zonelor devastate de viituri weekendul în judeţele Galaţi şi Vaslui. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Viitura de pe Dunăre se îndreaptă spre România. Primele măsuri luate de Apele Române, pentru a preveni un dezastru