Antena Meniu Search
x

Viktor Ianukovici a fost oprit la graniţă, în timp ce încerca să plece în Rusia

Preşedintele Viktor Ianukovici a declarat sâmbătă că va face tot posibilul pentru a stopa pierderea de vieţi omeneşti şi că va rămâne la conducerea Ucrainei.

UPDATE: Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a încercat să urce la bordul unui avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri, a declarat sâmbătă preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, relatează AFP, citată de Antena 3.

"A încercat să ia un avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri. În prezent se ascunde undeva în regiunea Doneţk", o regiune prorusă situată în estul Ucrainei, de unde este originar, a declarat Turcinov, citat de agenţia Interfax.

UPDATE: Viktor Ianukovici "nu acceptă" decizia prin care a fost demis de către Verhovna Rada (numele oficial al Parlamentului unicameral al Ucrainei - n.r.), a anunţat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a preşedintelui ucrainean, relatează BBC News online.

UPDATE: Parlamentul ucrainean a decis, sâmbătă, demiterea preşedintelui Viktor Iankovici şi convocarea de alegeri prezidenţiale anticipate pentru 25 mai, conform agenţiei Interfax.

UPDATE: Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat sâmbătă că nu va cruţa niciun efort pentru a pune capăt vărsării de sânge şi a promis că va rămâne preşedintele Ucrainei, relatează BBC News Online, citat de Antena 3.

Potrivit Russia Today el a făcut aceste declaraţii într-o apariţie la un post local de televiziune, UBR TV, dintr-un loc necunoscut.

Ianukovici a denunţat, de asemenea, o "lovitură de stat" în Ucraina şi a calificat membrii opoziţiei drept nişte "bandiţi"

UPDATE: Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis că îşi va da demisia, într-o conversaţie prin telefon cu un lider al opoziţiei Arsenii Iaţeniuk, a anunţat un deputat al opoziţiei, Mikola Katerinciuk, relatează AFP, citată de Mediafax.

Zvonurile au fost imediat infirmate de un consilier prezidenţial!

UPDATE: Potrivit jurnaliştilor de la BBC, Ianukovici se află la Harkov pentru a pune capăt unei acţiuni separatiste

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici se află la Harkov cu scopul de a pune capăt unei acţiuni separatiste din partea guvernatorului regiunii, Mihail Dobkin, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

UPDATE: Protestatarii au preluat controlul asupra administraţiei prezidenţiale

Protestatari ucraineni au anunţat sâmbătă dimineaţa că au preluat controlul asupra sediului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, porivit agenţiei Reuters, relatează BBC News online, citat de Mediafax.

Poliţia antirevoltă care păzea sediul nu era prezentă la faţa locului. Potrivit aceleaşi surse, protestatarii au anunţat că nu vor să intre în sediul preşedinţiei, ci doar să îl păzească.

De asemenea, protestatari sosesc la sediul Parlamentul, unii fiind aduşi cu vehicule militare.

Preşedintele Viktor Ianukovici a părăsit Kievul, a declarat unul dintre reprezentanţii opoziţiei, Vitali Klitschko, în faţa deputaţilor, în Parlament, relatează AFP, conform Mediafax.

"A părăsit capitala", a declarat Vitali Klitschko.

Jurnalişti de la postul Kanal 5 au relatat anterior că au pătruns fără dificultate în reşedinţa preşedintelui, de obicei extrem de bine protejată, la periferia Kievului.

Manifestanţi se află la aproximativ 50 de metri de intrarea în sediul preşedinţiei, în centrul capitalei, a constatat un jurnalist.

De altfel, preşedintele Parlamentului ucrainean, un apropiat al preşedintelui Viktor Ianukovci, a demisionat sâmbătă. Volodimir Ribak a demisionat după ce o serie de deputaţi din cadrul Partidului Regiunilor, aflat la putere, au anunţat că părăsesc formaţiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Evenimente » Viktor Ianukovici a fost oprit la graniţă, în timp ce încerca să plece în Rusia