Antena Meniu Search
x

Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat. Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost respinsă a doua oară

Judecătoria Mangalia a decis vineri că Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, va fi judecat pentru omor din culpă, nu calificat. Următorul termen este 21 iunie, ora 10.

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 13:20

"Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela. Repune cauza pe rolul instanţei şi fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10:00, cu citarea părţilor şi a martorului Radu Gabriel, propus de părţile civile, inclusiv telefonic. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei”, se arată în minuta instanţei.

La termenul precedent, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, a declarat jurnaliştilor că aşteptările trebuie să fie moderate în legătură cu această solicitare. 

”Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate, adică să nu facem niciun fel de pronostic. Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri în contextul în care, cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc. Adică nu a dat un termen, nu a rămas în pronunţare pe ea. O cerere care a fost practic reiterată astăzi, doamna judecător, care a intrat în completul de judecată a simţit nevoia cel puţin o săptămână să vadă în mod concret ce am cerut noi acolo, lucru care ar trebui să ne bucure pe toţi pentru că procesul a intrat într-un făgaş normal, spunem noi, acel făgaş normal pe care ar fi trebuit să-l vedem de la bun început”, a explicat Adrian Cuculis, jurnaliştilor, la ieşirea din Judecătoria Mangalia. 

Articolul continuă după reclamă

Este a doua cerere respinsă de Judecătorie

Pe acelaşi subiect

La începutul procesului a mai fost depusă o cerere de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, dar aceasta a fost respinsă de fosta judecătoare din acest dosar, Ioana Ancuţa Popoviciu. Aceasta a admis şi ca procesul să se judece în procedură simplificată după ce Vlad Pascu şi-a recunoscut fapta, astfel că autorul accidentului de la 2 Mai va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. 

Dosarul a fost preluat apoi de judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu. Aceasta a decis ca Vlad Pascu să fie prezent de acum înainte în sală la fiecare termen de judecată. Cât timp dosarul fusese la judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, Vlad Pascu a participat la proces în regim de videoconferinţă. 

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Evenimente » Vlad Pascu nu va fi judecat pentru omor calificat. Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost respinsă a doua oară