Antena Meniu Search
x

Video Zbor către o nouă viaţă. Un clujean va primi o inimă artificială în Italia, până când se va găsi un donator

Zbor către o nouă viaţă. De asta a avut parte, aseară, un bărbat de din Cluj, care a fost transferat cu avionul în Italia, unde va primi o inimă artificială, până când se va găsi un donator. Transferul a fost făcut de o aeronavă din Turcia, deoarece România nu dispune de o asemenea "ambulanţă aeriană". 

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 08:19

Vezi și

Transplantul de inimă, singura şansă de supravieţuire 

În urmă cu 5 ani, pacientul de 44 ani a fost diagnosticat cu o afecţiune gravă la inimă. Boala a evoluat foarte repede, iar singura sa şansă de supravieţuire a rămas transplantul de cord

Adelina Toncean, Asociația Blondie: Ce se va întâmpla la Padova este singura lui şansă de a trăi. Fără transport probabil că viaţa lui s-ar fi terminat în câteva zile. 

Până ieri, bărbatul a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, timp în care familia şi medicii au căutat o clinică din afara ţării care să-l primească. 

Pe acelaşi subiect

Adelina Toncean, Asociația Blondie: Starea lui s-a degradat foarte tare în ultimele două zile. Am primit foarte multe refuzuri în momentul în care au căutat o ambulanţă care să-l ducă, dar din fericire a existat şi un da.

România nu deţine o astfel de aeronavă, iar familia pacientului a căutat ajutor la o asociaţie care se ocupă cu astfel de cazuri. Răspunsul nu a întârziat să apară şi imediat s-a apelat la ajutorul unei ambulanţe medicale din Turcia. 

Adelina Toncean, Asociația Blondie: Este o ambulanţă şi o echipă din Turcia, care este echipată la cel mai înalt nivel. Tot ce implică acest transport este extrem de riscant. 

Transferul a costat aproape 50 000 de euro. În ultimii doi ani, 89 de pacienţi au primit o a doua şansă la viaţă cu ajutorul acestor transferuri aeriene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zbor către o nouă viaţă. Un clujean va primi o inimă artificială în Italia, până când se va găsi un donator