Video Zbor către o nouă viaţă. Un clujean va primi o inimă artificială în Italia, până când se va găsi un donator
Zbor către o nouă viaţă. De asta a avut parte, aseară, un bărbat de din Cluj, care a fost transferat cu avionul în Italia, unde va primi o inimă artificială, până când se va găsi un donator. Transferul a fost făcut de o aeronavă din Turcia, deoarece România nu dispune de o asemenea "ambulanţă aeriană".
Transplantul de inimă, singura şansă de supravieţuire
În urmă cu 5 ani, pacientul de 44 ani a fost diagnosticat cu o afecţiune gravă la inimă. Boala a evoluat foarte repede, iar singura sa şansă de supravieţuire a rămas transplantul de cord.
Adelina Toncean, Asociația Blondie: Ce se va întâmpla la Padova este singura lui şansă de a trăi. Fără transport probabil că viaţa lui s-ar fi terminat în câteva zile.
Până ieri, bărbatul a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, timp în care familia şi medicii au căutat o clinică din afara ţării care să-l primească.
- Donator de organe la 77 de ani. Un bărbat în moarte cerebrală a devenit salvatorul altor vieți: ”Unul dintre...
- La doar şapte luni, Teodora luptă din greu să trăiască. Un diagnostic crunt i-a îngenuncheat pe părinţii care...
- Fostul poliţist Eugen Stan, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că a abuzat 2 copii într-un lift, găsit...
- Sindicaliştii ameninţă cu greva generală la metrou. Li s-au tăiat măririle de 1.050 lei şi salariile...
- Faptele pentru care Marius Lazăr, liderul Hells Angels România, a primit 25 de ani de închisoare în SUA
Adelina Toncean, Asociația Blondie: Starea lui s-a degradat foarte tare în ultimele două zile. Am primit foarte multe refuzuri în momentul în care au căutat o ambulanţă care să-l ducă, dar din fericire a existat şi un da.
România nu deţine o astfel de aeronavă, iar familia pacientului a căutat ajutor la o asociaţie care se ocupă cu astfel de cazuri. Răspunsul nu a întârziat să apară şi imediat s-a apelat la ajutorul unei ambulanţe medicale din Turcia.
Adelina Toncean, Asociația Blondie: Este o ambulanţă şi o echipă din Turcia, care este echipată la cel mai înalt nivel. Tot ce implică acest transport este extrem de riscant.
Transferul a costat aproape 50 000 de euro. În ultimii doi ani, 89 de pacienţi au primit o a doua şansă la viaţă cu ajutorul acestor transferuri aeriene.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰