Zile libere de Rusalii în 2018. Ministerul Muncii a anunţat câte zile libere au românii de sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt
Zile libere de Rusalii în 2018. Ministerul Muncii aduce veşti proaste pentru români. Informaţia potrivit căreia ar putea primi cadou o nouă minivacanţă de 9 zile, de Rusalii, nu se confirmă.
Zile libere de Rusalii în 2018. Ministerul Muncii aduce veşti proaste pentru români. Informaţia potrivit căreia ar putea primi cadou o nouă minivacanţă de 9 zile, de Rusalii, nu se confirmă.
În 2017, românii au avut parte de o minivacanță destul de generoasă după ce liberele de 1 iunie și cele de Rusalii au fost legate, în cazul sărbătorii de Rusalii.
Anul acesta, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie, ziua Copilului.
Dacă Guvernul ar fi decis să facă o punte între Rusalii şi Ziua Copilului, românii ar fi avut de Rusalii o vacanţă de 9 zile libere (26 mai - 3 iunie).
- MAI scoate la concurs peste 250 de locuri pentru ofițeri și subofițeri. Cum se face înscrierea și când au loc...
- Laborator de droguri ca-n filme, descoperit la Timișoara după ce un tânăr implicat a cerut ajutor la 112
- "Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina...
- Mașină făcută scrum pe o alee din Drobeta Turnu Severin. Şoferul a provocat incendiul dintr-o greșeală banală...
- Mașină spulberată de TIR, în Arad. O mamă a murit, doi copii sunt în stare gravă
Din păcate pentru bugetari, scrie Capital, zilele de 29, 30 şi 31 mai nu vor fi libere.
Rusalii sau Moşii de vară în calendarul ortodox
Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti.
Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii.
Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor. Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta dinaintea Rusaliilor una dintre zilele de pomenire a morţilor.

În unele zone ale ţării, în sâmbăta Rusaliilor se împart oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor.
În duminica de Rusalii, se împart farfurii frumos împodobite pentru cei vii.
Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica de Rusalii este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Nu se mai pot adăuga comentarii la acest articol