Antena Meniu Search
x

Ziua internaţională a CAFELEI! Ce nu ştiai despre licoarea care te trezeşte dimineaţa

De Ziua Internaţională a Cafelei, trecem în revistă câteva lucruri poate mai puţin ştiute despre cea mai consumata băutura din lume

De Ziua Internaţională a Cafelei, trecem în revistă câteva lucruri poate mai puţin ştiute despre cea mai consumata băutura din lume

Istoria cafelei este legată de o legendă care spune că, în urmă cu mult timp, în munţii din Africa, un cioban a observat comportamentul ciudat al caprelor sale care mâncaseră boabe de cafea dintr-un tufiş. A gustat şi el aceste boabe şi a simţit rapid efectul energizant al acestora. Aşa s-a descoperit cafeaua, afrodisiacul zilnic, savurat în fiecare dimineaţă, cu plăcere, de fiecare dintre noi.

Cei mai mari băutori de cafea sunt olandezii. Consumul mediu pe cap de locuitor este de 2,414 ceşti pe zi.

Consumată pe termen lung, poate reduce riscul de diabet de tip 2. În plus, se pare că această băutură miraculoasă conţine antioxidanţi, care pot influenţa benefic nivelul de insulină şi glucoză din sânge.

O cafea îndulcită este şi un bun diuretic, deoarece stimulează digestia, prin metilxantina pe care o conţine, o substanţă care favorizează eliminarea toxinelor.

De asemenea, cafeaua poate fi folosită cu succes şi în tratamente de înfrumuseţare (poate fi un bun tratatment anticelulitic sau un scrub de execeptie) sau ca sprijin în diverse activităţi casnice.

Mirosurile neplăcute din frigider pot fi îndepărtate cu ajutorul zaţului. Depozitaţi zaţul într-un recipient, în interiorul frigiderului, şi vă veţi bucura de un odorizant natural şi extrem de eficient.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ziua internaţională a CAFELEI! Ce nu ştiai despre licoarea care te trezeşte dimineaţa