Antena Meniu Search
x

Ziua Marinei, celebrată în toată ţara! Sărbătoare şi în portul aflat la cea mai mare altitudine din România

Cei care nu au ajuns la malul mării s-au putut bucura de Ziua Marinei şi în ţară. În Brăila, Galaţi sau Neamţ, festivităţiile au atras ca un magnet localnicii.

Vezi și

Cei care nu au ajuns la malul mării s-au putut bucura de Ziua Marinei şi în ţară. În Brăila, Galaţi sau Neamţ, festivităţiile au atras ca un magnet localnicii.

Imnul României a dat startul manifestaţiilor în cinstea Zilei Marinei la Brăila. Chiar dacă a fost vânt puternic şi a mai şi plouat din când în când, nimic nu au oprit miile de oameni să admire, cu emoţie, exerciţiile militare de pe Dunăre, jocurile marinăreşti, defilarea ambarcaţiunilor şi, bineînţeles, vizita zeului Neptun.

Printre curioşii care au venit să asiste la spectacolul de pe Dunăre s-au numărat şi doi cetăţeni chinezi, un turc, ba chiar şi viceprimarul din Istanbul, pentru care un astfel de spectacol a fost o premieră.

În judeţul vecin, la Galaţi, festivalul nautic a fost adus de Ivan Patzaichin, pentru al cincilea an consecutiv.

IVAN PATZAICHIN:

Mă bucur că sunt din nou la Galaţi, mă bucur că suntem din nou de Sfântă Mărie la Galaţi şi nu în ultimul rând mă bucur că sunt foarte mulţi oameni în jurul nostru.

Vremea însă a stricat planurile. Cursa de canotci spre Brăila a fost anulată din cauza vântului şi a curenţilor puternici de pe Dunăre. Chiar şi aşa, distracţia a fost în toi într-o aşa zi de sărbătoare.

Ziua Marinei nu a fost uitată nici în zona Moldovei. La Neamţ, marinarii au fost sărbătoriţi în portul aflat la cea mai mare altitudine din Romania - portul Bicaz. Concursuri, defilari ale vapoarelor şi ambarcatiunile aflate pe Lacul Izvorul Muntelui i-au fascinat pe spectatori.

Cu această ocazie, pe apă a fost lansată o ancoră de flori în memoria marinarilor căzuţi la datorie.

Tinerii din Bicaz s-au întrecut în fel de fel de concursuri amuzante, iar ziua a fost una... perfectă, până la final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ziua Marinei, celebrată în toată ţara! Sărbătoare şi în portul aflat la cea mai mare altitudine din România