Meniu
Search
x

Activista pentru mediu Greta Thunberg lasă de înţeles că președintele Joe Biden nu acţionează suficient pentru a combate schimbările climatice

Activista pentru mediu Greta Thunberg a dat un interviu ce lasă de înţeles că preşedintele Statelor Unite Joe Biden nu ia suficiente măsuri pentru a combate problema încălzirii globale. Aceasta susţine că ar trebui să se ţină mai mult cont de ce ne arată ştiinţa.

De Andreea Anghel la 10.03.2021, 11:17
  • Activista de mediu susţine că ar trebui luate mai rapid şi mai eficient măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice
  • Greta Thunberg a încurajat lumea să îl voteze pe Joe Biden

Greta Thunberg a lăsat de înţeles în urma unei declaraţii că președintele Joe Biden nu face suficient pentru a combate schimbările climatice. Activista pentru mediu susţine că preşedintele Statelor Unite ale Americii ar putea fi contrazis chiar de către datele ştiinţifice. 

Greta și-a încurajat adepții pe rețelele sociale să voteze pentru Biden în 2020. Aceasta a declarat că actualele politici climatice ale președintelui nu sunt în concordanță cu eforturile de menținere a temperaturilor globale sub 1,5 grade Celsius, un punct de referință crucial pentru încălzirea globală, aspect stabilit în urma conferinței climatice de la Paris.

Thunberg a fost întrebată cum ar evalua politicile de acțiune climatică ale lui Biden până acum într-un interviu acordat MSNBC pe data de 8 martie. Ea a spus: "Sunt doar un adolescent, așa că nu am expertiza de a da note de genul asta. Părerea mea despre asta nu contează. Ar trebui să te uiți mai degrabă la știință și dacă politicile sale sunt în concordanță cu perseverența și rămân sub 1,5 sau chiar 2 grade Celsius, și atunci poți vedea clar că, nu, nu este suficient în conformitate cu știința. Înțeleg că este dificil și, sinceră să fiu, nu aș vrea să fiu în poziția unui politician chiar acum - nu-mi pot imagina cât de greu trebuie să fie. Dar aș vrea doar să trateze criza climatică ca pe o criză".

Între nevoia de schimbare şi presiunile anumitor categorii profesionale 

Biden a publicat un ordin executiv care descrie obiectivele administrației sale privind schimbările climatice, pe data de 27 ianuarie. Acesta prevede politici precum asigurarea că SUA are o economie netă de emisii zero până în 2050 și asigurarea unui sector electric fără poluare până în 2035, potrivit newsweek.com

Cu toate acestea, NBC News raportează că președintele a fost supus presiunilor diverselor grupuri profesionale, deoarece politicile sale de mediu implică și eliminarea treptată a industriilor asociate poluării. În plus, raportul precizează că sectoarele eoliene și solare ar putea să nu poată crește rapid pentru a înlocui cărbunele și gazul. 

Thunberg a mai declarat că i se pare ''hilar'' atunci când liderii mondiali precum fostul președinte Donald Trump o critică. Ea a spus: "Trebuie să poți râde de aceste lucruri, pentru că este hilar! Pentru a vedea astfel de oameni puternici care vin după tine, arată cu adevărat că ai un impact. Ei nu ar face asta dacă nu ai fi o amenințare pentru ei''.

Trump a scris pe Twitter în decembrie 2019 că Thunberg are o ''problemă de gestionare a furiei'' și a sfătuit-o pe activista pentru climă să ''se calmeze''.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Activista pentru mediu Greta Thunberg lasă de înţeles că președintele Joe Biden nu acţionează suficient pentru a combate schimbările climatice