Antena Meniu Search
x

Video "Ajută poporul ucrainean în călătoria sa spre pace" Papa Francisc s-a rugat pentru încetarea războiului în tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi"

Sărbătoarea Sfintelor Paşti la Catolici a atras zeci de mii de credincioşi la Vatican. Papa Francisc a salutat mulţimea din papamobil. În tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi", Suveranul Pontif a rugat oamenii să oprească vărsarea de sânge şi conflictele pentru a nu lăsa întunericul să învingă. 

de Redactia Observator

la 10.04.2023, 07:52

Vezi și

Papa Francisc a fost înconjurat de aproape 100.000 de credincioşi la Sfânta Liturghie din duminica Paştelui. 300 de preoţi, 15 episcopi şi 31 de cardinali au asistat la cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii.

Papa Francisc: Fie ca noi înșine să ne îngăduim să simţim uimirea în fața bucuriei proclamării Paștelui, în fața luminii care luminează întunericul și întunericul în care, prea adesea, lumea noastră se află învăluită.

În mesajul său anual tradiţional, Suveranul Pontif s-a rugat pentru pace.

Papa Francisc: Ajută iubitul popor ucrainean în călătoria sa spre pace și revarsă lumina Paștelui asupra poporului rus. Alină-i pe cei răniți și pe toți cei care și-au pierdut pe cei dragi din cauza războiului.

Pe acelaşi subiect

Ortodocşii au celebrat Floriile la Ierusalim

Un baldachin amplasat pe marginea treptelor din piață l-a adăpostit pe suveranul pontif, la 12 ore după ce a condus slujba din noaptea de Înviere din Bazilica Sfântul Petru. Vineri, Papa a lipsit de la procesiunea Drumului Crucii către Colosseum, din cauza temperaturilor scăzute.

Liturghia Învierii din catedrala Sfântul Petru a început, potrivit tradiţiei, în întuneric. Papa Francisc a aprins o lumânare festivă purtată de un cortegiu în care se aflau 40 de cardinali şi 25 de episcopi. Apoi, întreaga catedrală a fost inundată în lumină. Piaţa Sfântul Petru a fost împodobită la ceas de sărbătoare cu un covor de 38 de mii de flori, venite din Olanda cu o zi înainte.

La Ierusalim, ortodocşi din toate colţurile lumii au venit să asiste la slujba de Florii sau să se împărtăşească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Ajută poporul ucrainean în călătoria sa spre pace" Papa Francisc s-a rugat pentru încetarea războiului în tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi"