Antena Meniu Search
x

Alertă națională în Marea Britanie, mai mulți copii au ajuns la terapie intensivă posibil din cauza unor afecțiuni legate de coronavirus

Sistemul Național de Sănătate britanic (NHS) a emis o alertă sanitară după ce mai mulți copii au fost internați la Terapie Intensivă, din cauza unui sindrom inflamator, care ar putea avea legătură cu noul coronavirus.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.04.2020, 15:29

  • Unii dintre copiii spitalizați au fost confirmați cu noul coronavirus.
  • Alerta medicală a fost emisă duminică seara.

Medicii britanici au fost avertizați despre faptul că, în ultimele trei săptămâni, s-au înregistrat multe cazuri de copii care au avut nevoie de de spitalizare la Terapie Intensivă din cauza unui sindrom inflamator. 

Este neclar dacă este acest sindrom este legat de Covid-19, aceasta fiind însă principala suspiciune.

Specialiștii de la Paediatric Intensive Care Society susțin că sindromul are caracteristicile unui caz de Covid-19. În plus, durerea abdominală, inflamația cardiacă și simptomele gastro-intestinale sunt, de asemenea, simptome ale infecției cu noul coronavirus.

Mai mulți copii au ajuns la terapie intensivă posibil din cauza unor afecțiuni legate de coronavirus

"Există îngrijorarea că un sindrom inflamator aferent [Covid-19] apare la copiii din Marea Britanie. În ultimele trei săptămâni, în Londra dar și în alte regiuni din Marea Britanie, a existat o creștere a numărului de copii de toate vârstele care se prezintă cu o stare inflamatorie generală care necesită terapie intensivă", anunță alerta NHS, potrivit The Guardian.

Până în prezent, numărul copiilor afectați de acest sindrom este unul mic, însă spcialiștii britanici sunt îngrijorați.

Unii dintre copiii spitalizați au fost confirmați cu noul coronavirus, alții nu, scrie The Telegraph.

Alerta medicală a fost emisă duminică seara de către Societatea de Terapie Intensivă Pediatrică.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Alertă națională în Marea Britanie, mai mulți copii au ajuns la terapie intensivă posibil din cauza unor afecțiuni legate de coronavirus