Antena Meniu Search
x

"Am văzut inima unui copil bătând prin rana deschisă". Mărturia cutremurătoare unui paramedic din Mariupol

Mărturii cutremurătoare făcute de un paramedic ucrainean din Mariupol, care a lucrat în spital din prima zi a războiului, 24 februarie, timp de 22 de zile fără întrerupere. Primul său pacient a fost un bărbat a cărui locuinţă a fost aruncată în aer, în timp ce se uita la televizor. Război Rusia - Ucraina, ziua 110 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.06.2022, 09:40

"Am văzut inima unui copil bătând prin rana deschisă". Mărturia unui paramedic care a tratat răniți din Mariupol - Profimedia / civilvoicesmuseum.org

Iar acesta a fost doar începutul, a mărturisit Serghei Chornobrivets, potrivit Obozrevatel. Paramedicul a povestit despre cazul dramatic al unei  fetiţe în vârstă de 7 ani, adusă la spital într-un pulover, cu urme de sânge pe spate. Vă avertizăm că urmează detalii ce pot avea impact emoțional. 

Când medicii i-au tăiat copilei hainele, au îngheţat. Micuţa avea o gaură prin care puteai vedea cum bate inima. "Toată lumea ştia ce are de făcut, iar asta i-a salvat viaţa. Fetiţa este bine acum. Am venit la spital și mi-a dat un desen", spune Serghei Chornobrivets.

El recunoaşte, însă, că a avut parte de un moment în care şi-a pierdut controlul. S-a întâmplat atunci când un tată și-a adus fiul în vârstă de 16 ani la spital, inconştient. Adolescentul avea membrele amputate traumatic, fără garouri care să oprească sângerarea. 

"Îl resuscitam și țipam: hai să facem ceva!"

Pe acelaşi subiect

Serghei a început disperat să-l resusciteze cu disperare. Încă nu înțelege de ce, dar nu se putea opri.

"Îl resuscitam și țipam: hai să facem ceva! M-au tras deoparte. Toți au înțeles că băiatul venise la spital deja mort. Puștiul avea 16 ani, avea toată viața …", își amintește tânărul paramedic ucrainean. 

Serghei a povestit apoi cum a ajutat la salvarea unei femei dintr-o maternitate distrusă sau cum a ajuns cu tancul la pacienți în timpul atacurilor aeriene. În cele din urmă, bărbatul a plecat din Mariupol, dar este sigur că se va întoarce. Întreg interviul acordat de Serghei Chornobrivets pentru civilvoicesmuseum.org poate fi văzut AICI

Douăzeci şi patru de copii morţi au fost identificaţi în Mariupol

Douăzeci şi patru de copii morţi au fost identificaţi în Mariupol, oraşul portuar din sud-estul Ucrainei cucerit de forţele ruse în luna mai, a anunţat, sâmbătă, Procuratura Generală ucraineană, relatează The Guardian. ”În timpul procesului de identificare a infracţiunilor, s-a aflat că încă 24 de copii au murit în Mariupol, regiunea Doneţk, ca urmare a bombardamentelor nediscriminate ale armatei ruse”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale ucrainene.

În total, peste 287 de copii au murit de la invazia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, iar peste 492 au fost răniţi, potrivit comunicatului. Procuratura Generală ucraineană a adăugat că cifrele nu sunt ”definitive”, deoarece în locurile unde au loc ”ostilităţi active”, precum şi în teritoriile ocupate temporar şi în cele eliberate încă se desfăşoară o campanie de documentare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Am văzut inima unui copil bătând prin rana deschisă". Mărturia cutremurătoare unui paramedic din Mariupol