Antena Meniu Search
x

Violențele se extind în Orientul Mijlociu. Ambasada SUA din Liban, atacată de refugiați palestinieni

Violenţele se extind în Orientul Mijlociu. Ambasada Statelor Unite din Liban a fost asediată de mii de refugiaţi palestinieni.

Vezi și

Violenţele se extind în Orientul Mijlociu. Ambasada Statelor Unite din Liban a fost asediată de mii de refugiaţi palestinieni, care nu pot accepta ca Ierusalimul să devină vreodată capitala Israelului. Ciocnirile violente cu forţele de ordine au făcut zeci de răniţi.

A patra zi de proteste izbucnite din cauza deciziei lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, a cunoscut violenţe greu de oprit în capitala Libanului. Mii de refugiaţi palestinieni au asediat Ambasada Statelor Unite din Beirut. Soldaţii au făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă ca să oblige mulţimea să dea înapoi.

Plini de furie, protestatarii au încercat să pătrundă în clădirea ambasadei americane. Dar s-au lovit de baricada formată de gărzile de securitate.

Violenţele au escaladat și în Ierusalim, Fâşia Gaza şi Cisiordania.

Premierul Israelului a sosit, după-amiază, în Franţa. Benjamin Netanyahu i-a numit ipocriţi pe liderii europeni.

Respect Europa, dar nu sunt pregătit să accept standardele duble. I-am auzit pe liderii europeni condamnându-l pe preşedintele Trump pentru anunţul istoric, dar nu i-am auzit condamnând lansarea rachetelor spre teritoriul israelian, a spus Netanyaju.

Un tânăr palestinian a înjunghiat un paznic israelian în principala autogară din Ierusalim. Victima este în stare critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Violențele se extind în Orientul Mijlociu. Ambasada SUA din Liban, atacată de refugiați palestinieni