Antena Meniu Search
x

Angajaţii centralelor nucleare din Ucraina, suprasolicitaţi după invazia ruşilor. Au o singură masă pe zi şi dorm doar câteva ore

Organismul de pază nucleară al ONU și-a exprimat îngrijorarea cu privire la condițiile îngrozitoare ale lucrătorilor ostatici, forțați să aibă în grijă centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporijjea sub controlul armatei ruse.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 14:25

Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost cucerită zilele trecute de armata rusă
Cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost cucerită zilele trecute de armata rusă - Profimedia

Există îngrijorări că personalul care a fost luat ostatic de forțele armate ale lui Vladimir Putin este suprasolicitat în medii nesigure, cu rații alimentare limitate. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a spus, de asemenea, că rușii au blocat canale vitale de comunicare la ambele locații.

Directorul general Rafael Grossi a spus: „Sunt extrem de îngrijorat de aceste evoluții. Pentru a putea funcționa în siguranță, conducerii și personalului trebuie să li se permită să își îndeplinească sarcinile vitale în condiții stabile, fără interferențe sau presiuni externe nejustificate”.

Totul vine în contextul în care în care Daily Mail a publicat informaţii după ce a aflat că muncitorii ținuți ostatici la Cernobîl supraviețuiesc doar cu o singură masă de terci pe zi și două ore de somn, deoarece sunt forțați să conducă instalația non-stop.

Angajaţi suprasolicitaţi

Pe acelaşi subiect

Personalul a fost prins în capcană de când centrala a fost confiscată în prima zi a invaziei și se spune că ar fi „înfometat, epuizat și deprimat”, în vreme ce calvarul lor terifiant intră în a 12-a zi.

Aproximativ 100 de muncitori dorm pe birourile lor în timp ce lucrează continuu pentru a menține siguranța la locul celui mai grav dezastru nuclear din lume. De obicei, activittea este desfăşurată zilnic de aproximativ 500 de persoane. „Se confruntă cu o situație foarte dificilă și sunt înfometați, epuizați și deprimați”, a declarat pentru presa străină o sursă apropiată crizei de la Cernobîl.  "Fără un loc unde să doarmă și fără pături, mulți dorm doar două până la patru ore pe birouri sau oriunde pot găsi un spațiu"

Război în Ucraina, ziua 12

Sute de mii de oameni continuă să fugă din Ucraina în ţările vecine, în timp ce armata rusă creşte ritmul și puterea bombardamentelor. În mai multe zone, printre care Kiev, Irpin sau Harkov, situaţia este critică. Administrația capitalei ucrainene a făcut apel la organizațiile internaționale pentru ajutor: "Mii de oameni sunt izolați, de aproape o săptămână supraviețuiesc fără electricitate, apă, hrană, ajutor medical și mijloace de subzistență. Sunt în pericol direct". Ieri, Vladimir Putin a avertizat, în timpul unei discuţii telefonice cu Emmanuel Macron, că își va atinge obiectivele "fie prin negociere, fie prin război"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Angajaţii centralelor nucleare din Ucraina, suprasolicitaţi după invazia ruşilor. Au o singură masă pe zi şi dorm doar câteva ore