Antena Meniu Search
x

Video "Arma-minune" cu care Rusia speră că poate obţine victoria împotriva Ucrainei

Experţii militari ai NATO consideră că forţele ucrainene au preluat iniţiativa în confruntarea cu armata rusă. Kremlinul speră totuşi într-o victorie şi afirmă că a trimis în luptă cele mai noi arme pe care le deţine. După ce i-au luat prizonieri pe militarii ucraineni evacuaţi din oţelăria Azovstal, ruşii susţin că vor demola întreaga uzină pentru a construi în loc. o staţiune turistică.

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 12:11

Vezi și

Salvele de artilerie şi lansările de rachete domină, acum, confruntările din Ucraina. Dar un vicepremier de la Moscova afirmă că trupele ruse dispun de o armă de un tip cu totul nou. Ar fi vorba de un laser capabil să "orbească" sateliţii militari, dar mai ales să incinereze, pur şi simplu, dronele, chiar la o distanţă de cinci kilometri.

De la începutul invaziei, dronele au provocat mari pierderi unităţilor ruse, atât prin bombardamente directe cât şi prin ghidarea focului artileriei. Nu există, însă, imagini sau alte indicii ale folosirii armei cu laser pe front, iar preşedintele Zelenski tratează subiectul mai degrabă ironic. nu există imagini cu laser, tot pe la final e un blindat cu nişte radare, eventual daţi pe ăla sau imagini de lupte, le-am trecut la final

Volodimir Zelenski: Rusia încearcă să-şi găsească "arma-minune", pretinsele arme cu laser. Aceasta este încă o dovadă clară a eşecului total al invaziei

Se confirmă, în schimb, prezenţa vehiculelor blindate ruseşti Terminator, destinate sprijinului infanteriei în luptele din zonele urbane

Pe acelaşi subiect

Comandamentul rus speră, probabil, că ele vor fi mai eficiente decât tancurile care nu rezistă rachetelor livrate Ucrainei de aliaţii occidentali.

Războiul din Ucraina, ziua 85

Potrivit ucrainenilor, până acum, peste 28.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în luptă iar cel puţin 1250 de tancuri şi 3000 de transportoare blindate au fost distruse. Dar şi Ucraina a suferit pierderi grele, inclusiv în rândurile populaţiei civile: ieri, cel puţin 15 oameni şi-au pierdut viaţa doar în Donbass. La Kiev a început primul proces al unui militar rus prizonier, acuzat de crime de război.

Recunoşti că eşti vinovat de aceste delicte?

Soldat rus: Da.

În întregime vinovat?

Soldat rus: Da.

Nu refuzi să depui mărturie?

Soldat rus: Nu.

Serviciile ucrainene de informaţii susţin că tot mai mulţi militari ruşi refuză să se supună ordinelor şi cer să fie trimişi înapoi în patrie. De cealaltă parte, Rusia prezintă ca o mare victorie capturarea a aproape o mie de militari ucraineni care au rezistat, peste 80 de zile, în subteranele uzinei Azovstal.

Soarta lor este încă incertă. Conducerea ucraineană doreşte să-i elibereze printr-un schimb de prizonieri. Dar la Moscova, mai ales cei din regimentul Azov sunt consideraţi criminali de război şi se cere chiar execuţia lor fără judecată.

La Azovstal s-au reluat bombardamentele deoarece comandanţii ucraineni ar fi rămas în adăposturile subterane, potrivit liderilor separatişti. Ruşii intenţionează, oricum, să demoleze ruinele oţelăriei deoarece distrugerile sunt prea mari pentru a o repune în funcţiune.

Mariupol ar urma să devină o staţiune turistică, dar efectul războiului ar putea fi mult mai sinistru: la Azovstal sunt depozitate mari cantităţi de deşeuri toxice care, dacă se vor scurge în marea Azov, vor elimina orice formă de viaţă şi ar putea contamina şi marea Neagră. daţi tot cu evacuaţi şi mai completaţi de zilele trecute:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Arma-minune" cu care Rusia speră că poate obţine victoria împotriva Ucrainei