Antena Meniu Search
x

Video Atacul armat din Kentucky, SUA. Bărbatul care și-a ucis 5 colegi a transmis masacrul pe internet

Masacrul dintr-o o bancă din Statele Unite, în urma căruia cinci oameni au fost ucişi, a fost comis de un angajat care tocmai fusese concediat. Individul, în vârstă de 25 de ani, a transmis atacul armat pe Instagram. Președintele Joe Biden cere Congresului să înăsprească accesul la arme de foc al populației, si adauga: "prea mulţi americani plătesc cu viaţa preţul pasivităţii".  

de Redactia Observator

la 11.04.2023, 21:04

Vezi și

Teroarea s-a instalat la Old National Bank, în centrul oraşului Louisville, la primele ore ale dimineţii. Mai mulţi membri din conducerea băncii, care veniseră mai devreme la o şedinţă, înainte de a începe programul cu publicul, au fost atacaţi. 

Craig Collins, martor: "Era o puşcă de asalt. Am auzit un click şi doamna de lângă mine s-a întors şi a spus: Ce naiba? Şi apoi pur şi simplu a început să tragă. Eram în spatele sălii de conferinţă. Cine era lângă mine a fost împuşcat, sunt murdar de sânge." 

"Daţi-vă de lângă uşă. Este un trăgător în bancă." 

Atacatorul a fost eliminat la scurt timp după sosirea polițiștilor

Pe acelaşi subiect

Poliţia a ajuns la locul atacului în trei minute. Şi a reuşit să-l neutralizeze rapid pe criminal. A fost însă prea târziu pentru cinci manageri ai băncii, cu vârste între 40 şi 64 de ani, ucişi în atac. Alţi nouă oameni au fost răniţi. Între ei şi un tânăr poliţist.  

Atacatorul a fost identificat drept Connor Sturgeon, în vârstă de 25 de ani, fost angajat al băncii. Fusese concediat chiar recent. Înaintea atacului le- a lăsat părinţilor şi unuia dintre prieteni un bilet. Apoi şi a luat arma semi-automată şi şi a masacrat colegii. A transmis totul pe Instagram. Poliţia a cerut ca filmul să fie şters de pe reţeaua socială. Distrus de durere, Guvernatorul din Kentucky, a mărturisit că printre victime este şi unul din prietenii săi. 

 Andy Beshear, guvernatorul statului Kentucky: "Astăzi, sunt rănit şi sufăr. Şi ştiu că mulţi oameni simt acelaşi lucru ca şi mine. Am pierdut patru copii de-ai lui Dumnezeu astăzi, iar unul dintre ei era un prieten foarte apropiat de-al meu. Tommy Elliott m-a ajutat să-mi construiesc cariera, m-a ajutat să devin guvernator, mi-a dat sfaturi ca să devin un tată bun." 

Thomas Elliot avea 63 de ani şi era vicepreşedintele diviziei de imobiliare de la Old National Bank. Alţi patru colegi din managementul băncii, cu vârste între 40 şi 64 de ani au fost împuşcaţi de Connor Sturgeon. 

Peste 11.500 de oameni au murit în atacuri armate numai de la începutul anului şi până acum în Statele Unite. 

Sadiqa Reynolds, CEO Perception Institute: "Nu merităm asta şi avem nevoie ca oficialii să se poarte responsabil. Sunt arme la care nimeni nu ar trebui să aibă acces. Dacă nu suntem în armată sau într-un război nu ar trebui să punem mâna pe astfel de arme." 

Potrivit statsticilor, în Statele Unite sunt 120 de arme la 100 de americani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atacul armat din Kentucky, SUA. Bărbatul care și-a ucis 5 colegi a transmis masacrul pe internet