Antena Meniu Search
x

Video Au călcat-o pe Danka, iar în loc să o salveze au dus-o la groapa de gunoi. Final tragic în cazul fetiței din Serbia

Deznodământ tragic în cazul Dankei, fetiţa din Serbia, despre care s-a crezut că a fost răpită de două românce. Copila a fost călcată cu maşina de doi indivizi beţi şi aruncată la groapa de gunoi. Criminalii ar fi fost beţi în momentul accidentului şi au recunoscut că fetiţa trăia când au băgat-o în portbagaj. Între timp, drama are şi alte implicaţii. O româncă din Viena spune că trăieşte un coşmar în ultimele zile pentru că a fost confundată şi acuzată de răpirea Danka. Imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.  

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 19:24

Vezi și

Danka, fetiţa de doi ani din Serbia care a pus pe jar toată Europa după ce a dispărut în urmă cu 10 zile, nu se mai întoarce acasă. Cele mai sumbre bănuieli s-au adeverit. Copila a fost ucisă la doi paşi de casa de vacanţă a familiei, aflată lângă Bor, o localitate la 70 de kilometri de graniţa cu România. Era acolo cu mama şi fratele mai mare cu an. Pentru o clipă, mama copiilor a intrat în casă, iar când s-a întors, Danka fugise din grădină. 

  • Andreea Milea, reporter Observator: Poliţia a declanşat o operaţiune de căutare uriaşă. Cu sute de agenţi şi mii de voluntari. Au ridicat camerele de supraveghere din apropierea casei fetiţei şi au început să verifice toate maşinile care apăreau pe filmări. În una dintre ele au găsit câteva picături de sânge. După teste ADN, au reuşit să-şi dea seama ce s-a petrecut cu Danka.

Danka, fetița dispărută din Serbia, a murit. Anunţul a fost făcut cu lacrimi în ochi de preşedintele Serbiei

  • Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei: Avem vești proaste despre acest copil, micuţa noatră Danka din Bor. Poliția a arestat două persoane care au ucis-o pe micuța Danka. Din ce ştiu de la anchetatori, cei doi au recunoscut crima. 
Pe acelaşi subiect

La șapte minute după ce a dispărut, fetiţa a fost călcată cu maşina. Ei sunt cei doi bărbaţi care au ucis-o pe micuţa Danka, spun anchetatorii. Au 50 de ani şi lucrează la compania de utilităţi publice "Vodovod". 

Erau cu maşina de serviciu când au comis accidentul mortal şi ar fi circulat cu viteză. Când au văzut ce au făcut, în loc să sune după ajutor, au pus o pe copilă în portbagaj şi i-au aruncat corpul la o groapă de gunoi, patru kilometri mai departe. GPS-ul maşinii a arătat ca au stat acolo mai puţin de un minut. Apoi au mers să-și ascundă urmele: au spălat maşina cu clor. 

Indivizii ar fi fost beţi atunci când au lovit-o cu maşina pe Danka

Întrebaţi la audieri dacă fetiţa mai trăia în momentul în care au aruncat-o la groapa de gunoi, cei doi nu au exclus ca micuţa să fi fost încă în viaţă. Tot ei ar fi recunoscut că au participat la căutări, după ce mama a dat-o dispărută. 

Azi, flancaţi de poliţişti şi jandarmi, cei doi criminali au fost duşi la groapa de gunoi să indice exact unde au aruncat trupul Dankăi. Patru excavatoare şi sute de forţe de ordine au scotocit zona. Munca este extrem de greoaie, spun surse din anchetă. Sunt tone de deşeuri aruncate doar în ultimele zile.

Deznodâmântul tragic al fetiţei din Serbia n-a rămas fără ecou

Mai multe celebrităţi din Serbia au postat mesaje cu poza Dankăi şi au transmis condoleanţe familiei. Cântăreaţa Ana Sevic, o mare vedetă în ţara vecină,  cere reintroducerea pedepsei cu moartea. 

Tragedia Dankăi a mai provocat la o dramă. La începutul săptămânii, un clip filmat în Viena şi distribuit de presa sârbă sugera că fetiţa ar fi fost răpită de două românce - mamă şi fiică, pentru a fi vândută pe piaţa neagră a traficului de copii.  

Una dintre femei, este o româncă de 36 de ani, stabilită la Viena, care a intrat în panică atunci când a văzut că e căutată de Interpol. A fugit la cea mai apropiată secţie de poliţie şi a povestit că totul este o greşeală. 

  • Româncă: Ce pot să spun? Sunt în iad de duminică! Eram în Wels când am primit câteva mesaje în timpul nopții că un filmuleț cu chipul meu era distribuit pe toate rețelele de socializare, inclusiv la televiziunile din România și din Serbia, și că sunt căutată din cauza unui copil dispărut. În imagini sunt eu cu fiica mea.

Într-un răspuns pentru Observator, poliţia din Viena spune că retrage imaginile publicate şi că toată eroare ar fi pornit de la familia Dankăi, care ar fi confundat-o pe fiica lor cu cea a româncei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Au călcat-o pe Danka, iar în loc să o salveze au dus-o la groapa de gunoi. Final tragic în cazul fetiței din Serbia