Antena Meniu Search
x

Bărbatul acuzat de uciderea jucătorului de hochei Adam Johnson a fost reținut de poliţie. Sportivul a fost tăiat la gât de patina adversarului, în timpul meciului

Bărbatul care l-a accidentat mortal pe hocheistul Adam Johnson, chiar în timpul unui meci, luna trecută, a fost arestat sub suspiciunea de omor prin imprudenţă, a anunţat, marţi, Poliţia din South Yorkshire într-un comunicat, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 09:46

Johnson a murit după ce a suferit o tăietură la nivelul gâtului, în timp ce juca pentru Nottingham Panthers împotriva celor de la Sheffield Steelers, în Anglia, pe 28 octombrie.

Un raport al medicului legist din Sheffield a constatat că tânărul în vârstă de 29 de ani "a suferit o rană incizată la nivelul gâtului cauzată de patina unui alt jucător" şi a murit ulterior la spital în urma rănii.

"Ancheta noastră a fost lansată imediat după această tragedie şi de atunci am desfăşurat anchete extinse pentru a pune cap la cap evenimentele care au dus la pierderea lui Adam în aceste circumstanţe fără precedent", a declarat inspectorul-şef Becs Horsfall, într-un comunicat al Poliţiei.

”Am vorbit cu experţi foarte specializaţi în domeniul lor pentru a ne ajuta în anchetele noastre şi continuăm să lucrăm îndeaproape cu Departamentul de sănătate şi siguranţă din cadrul consiliului oraşului Sheffield, care sprijină ancheta noastră în curs", a adăugat el.

Comunicatul poliţiei a adăugat că bărbatul reţinut rămâne în arest, dar nu oferă detalii despre implicarea acestuia în accidentul suferit de sportiv. 

Moartea hocheistului atrage atenţia asupra siguranţei jucătorilor pe gheaţă

În urma morţii lui Johnson, pe care Panthers a descris-o într-o declaraţie din 29 octombrie ca fiind un "accident ciudat", s-a pus din ce în ce mai mult accentul pe siguranţa jucătorilor de hochei pe gheaţă, în special pe faptul dacă ar trebui să poarte protecţie.

"Moartea lui Adam a provocat unde de şoc în multe comunităţi, de la locuitorii noştri locali aici, în Sheffield, până la fanii hocheiului pe gheaţă din întreaga lume", a declarat Horsfall.

Născut în Hibbing, Minnesota, Johnson şi-a început cariera profesionistă în Liga americană de hochei, înainte de a progresa în Liga naţională de hochei (NHL). El a jucat în 13 meciuri în doi ani pentru Pittsburgh Penguins şi a jucat, de asemenea, în Suedia şi Germania înainte de a se alătura echipei Panthers pentru sezonul 2023-2024.

Într-un necrolog online, familia lui Johnson şi-a amintit de el ca fiind o persoană "grijulie, răbdătoare şi cu adevărat autentică", care "a avut plăcere în lucrurile mici, de zi cu zi". Membri ai comunităţii de hochei pe gheaţă din întreaga lume i-au adus un omagiu atacantului, inclusiv în oraşul Nottingham, unde fanii au depus flori în faţa Motorpoint Arena, potrivit News.

Poliţia a declarat marţi că ofiţerii sprijină familia lui Johnson, în timp ce ancheta privind moartea sa rămâne deschisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Bărbatul acuzat de uciderea jucătorului de hochei Adam Johnson a fost reținut de poliţie. Sportivul a fost tăiat la gât de patina adversarului, în timpul meciului