Antena Meniu Search
x

Bebeluș salvat ca prin minune, după ce medicii au vrut să-l deconecteze de la aparate

Un bebeluș născut cu trei luni înainte de termen a scăpat cu viață ca prin minune, după ce medicii i-au recomandat mamei sale să-l deconecteze de la aparate. 

de Redactia Observator

la 06.04.2019, 11:24

Un bebeluș născut cu trei luni înainte de termen a scăpat cu viață ca prin minune, după ce medicii i-au recomandat mamei sale să-l deconecteze de la aparate. 

Kirsty Byass, 28 de ani, din Marea Britanie, a avut de luat cea mai grea decizie din lume, atunci când specialiștii i-au spus că fiul ei de doar 10 săptămâni, venit pe lume prematur, nu mai are nicio șansă la viață. 

Medicii s-au declarat "învinși" și i-au recomandat femeii să-i întrerupă ventilarea mecanică. 

Pregătită pentru ce e mai rău, Kirsty și-a creștinat bebelușul, urmând ca apoi să-și dea acordul final pentru deconectarea de la aparate. 

În ultima secundă, femeia s-a răzgândit. "Am văzut alți părinți care au decis să oprească aparatele pentru copiii lor. Nu credeam că va supraviețui, dar apoi m-am gândit că nu se știe niciodată", a mărturisit tânăra mămică. 

Copil conectat la aparate

La scurt timp după refuzul de a-și abandona copilul, medicii și asistentele au asistat la o adevărată minune. Jordie-Jay a început să se simtă din ce în ce mai bine. "Miracolele chiar se întâmplă. Nu credeam că mie, dar se întâmplă. Chiar și unul dintre consultanți mi-a spus că nu poate crede ce s-a întâmplat", a mărturisit mama micuțului. 

"O asistentă mi-a zis că lucrează aici de 10 ani și nu a văzut niciodată așa ceva. Deși avea leziuni la plămâni, toate celelalte organe erau în stare bună", a povestit femeia. 

O sarcină cu probleme

Kirsty Byass a avut probleme încă din a treia lună de sarcină. Tânăra a stat internată într-un spital din Mallorca, de frică să nu piardă copilul, iar la 24 de săptămâni medicii au decis să-i facă cezariană. 

Pe data de 20 noiembrie a anului trecut, chiar de ziua ei, Jordie-Jay a venit pe lume. La început, lucrurile păreau a decurge normal, însă la scurt timp situația s-a înrăutățit drastic. 

"Doctorii au zis că plămânii erau atât de afectați, încât nu mai puteau face nimic", a povestit ea. 

Sfâșiată de durere, tânăra mamă a luat decizia de a-l conecta de la aparate, după care s-a răzgândit. Exact din acel moment, micuțul a început să-și revină spectaculos. 

Copil născut prematur

În vârstă de opt luni, băiețelul cântărește acum 3.8 kilograme și se simte mai bine ca niciodată. Jordie se află internat la un spital universitar din California și va fi externat săptămâna viitoare, chiar dacă va fi nevoie să ia cu el o rezervă de oxigen, care să-l ajute cu respirația în perioada următoare. 

"Mai avem un drum lung, dar sunt extrem de bucuroasă că nu am abandonat", a mărturisit mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Bebeluș salvat ca prin minune, după ce medicii au vrut să-l deconecteze de la aparate