Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Biden, primul interviu după retragerea din cursa pentru Casa Albă: "Trump e un pericol real pentru securitatea Americii"

Președintele SUA, Joe Biden, a acordat primul său interviu la aproape o lună după ce a anunțat că se retrage din cursa pentru Casa Albă. Liderul SUA a anunțat că va face campanie pentru Kamala Harris în Pennsylvania, un stat-cheie de mare dispută în alegerile prezidenţiale din noiembrie. De asemenea, susține că Donald Trump va reprezenta un "pericol real pentru securitatea Americii" dacă va fi ales pe 5 noiembrie. 

de Maria Dogaru

la 13.08.2024 , 18:53

Joe Biden, primul interviu de când a anunţat că se retrage din cursa pentru Casa Albă
Joe Biden, primul interviu de când a anunţat că se retrage din cursa pentru Casa Albă - Profimedia

Biden a declarat pentru CBS că a ales să părăsească cursa din 2024 din același motiv pentru care a și candidat la președinție în urmă cu patru ani - pentru a menține democrația și pentru a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump. În primul său interviu de la ieșirea din cursă, Biden și-a explicat decizia de a pune capăt campaniei sale electorale și de a o susține pe Kamala Harris.

"Ceea ce s-a întâmplat a fost că un număr dintre colegii mei democrați din Camera Reprezentanților și Senat care au crezut că o să le fac rău în curse. Și eram îngrijorat că dacă voi rămâne în cursă, acesta ar fi subiectul", a explicat Biden, adăugând că a crezut că ar fi o „adevărată distragere a atenției”.

Biden spune că Trump este un ''pericol real pentru securitatea Americii''

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele american Joe Biden susţine că predecesorul său la Casa Albă şi candidatul republican la preşedinţie Donald Trump reprezintă un "pericol real pentru securitatea Americii" dacă va fi ales pe 5 noiembrie.

Pe acelaşi subiect

"Ascultaţi-mă! Dacă va câştiga (...) aceste alegeri, uitaţi ce se va întâmpla. Este periculos. El este un pericol real pentru securitatea Americii", a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani, care a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat şi a predat ştafeta vicepreşedintei Kamala Harris.

"Ne aflăm într-un punct de cotitură. Suntem cu adevărat acolo (...) şi democraţia este elementul cheie", a adăugat Biden în acest interviu înregistrat în urmă cu câteva zile la Casa Albă, în care apare într-o formă mai bună decât în timpul dezbaterii sale dezastruoase din 27 iunie, în direct la CNN, împotriva lui Donald Trump.

"Am avut, într-adevăr, o zi proastă în timpul acestei dezbateri pentru că eram bolnav, dar nu am o problemă gravă de sănătate", l-a asigurat el pe reporterul CBS care l-a întrebat despre subiect.

La trei săptămâni după acea dezbatere, Biden a anunţat pe 21 iulie că nu mai candidează la alegerile din 5 noiembrie şi a fost înlocuit la scurt timp de Harris.

Biden va face campanie pentru Kamala Harris în Pennsylvania

Biden a declarat că va face campanie pentru Kamala Harris în Pennsylvania, un stat-cheie de mare dispută în alegerile prezidenţiale din noiembrie, relatează Reuters.

Pentru a deveni preşedinte, un candidat nu trebuie să câştige votul popular naţional, ci trebuie să obţină 270 de voturi reprezentative. Fiecare stat are un număr de voturi reprezentative, în funcţie de populaţia sa, ceea ce face ca statele care oscilează între republicani şi democraţi, aşa cum este Pennsylvania, să fie deosebit de importante.

Harris îl conduce pe Trump cu câte patru puncte procentuale în Pennsylvania şi în alte două state-cheie, Wisconsin şi Michigan, potrivit sondajelor New York Times şi Siena College publicate sâmbătă, dar este un scor care se încadrează în marja de eroare, aşa că lupta rămâne strânsă.

Biden a spus că el şi guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro - care a fost unul dintre finaliştii selecţiei făcute de Kamala Harris pentru candidatul la funcţia de vicepreşedinte -, "organizează un turneu de campanie în Pennsylvania. Voi face campanie şi în alte state şi voi face tot ce crede Kamala că pot face pentru a o ajuta cel mai mult", a precizat Joe Biden, care a fost nevoit să se retragă din cursa pentru realegere din cauza temerilor tot mai mari în rândurile democraţilor că, din cauza vârstei, nu va putea face faţă competiţiei cu Donald Trump şi exigenţelor a încă patru ani de mandat.

Maria Dogaru Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Biden, primul interviu după retragerea din cursa pentru Casa Albă: "Trump e un pericol real pentru securitatea Americii"