Antena Meniu Search
x

Peste 100 de morţi şi 4.000 de răniţi, cel mai recent bilanț al exploziilor din Beirut. Zeci de pompieri sunt dispăruți

Un oficial al Crucii Roșii a anunțat că numărul victimelor exploziilor de marți seară în portul din Beirut a crescut peste noapte, ajungând la cel puțin 100 de decese și peste 4.000 de răniți.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.08.2020, 10:19

Peste 100 de morţi şi 4.000 de răniţi, cel mai recent bilanț al exploziilor din Beirut. Zeci de pompieri sunt dispăruți
Peste 100 de morţi şi 4.000 de răniţi, cel mai recent bilanț al exploziilor din Beirut. Zeci de pompieri sunt dispăruți - Profimedia Images
  • Guvernatorul Marwan Abboud a declarat pentru un post de radio local că peste 100 de persoane rămân dispărute, inclusiv mai mulți pompieri.
  • Suflul exploziei din Beirut a spulberat totul în cale, pe o distanță de zeci de kilometri.

Totodată, guvernatorul Marwan Abboud a declarat pentru un post de radio local că peste 100 de persoane rămân dispărute, inclusiv mai mulți pompieri.

Cu lacrimi în ochi, guvernatorul orașului anunțase încă de aseară că a pierdut legătura cu pompierii trimiși în port la stingerea incendiului izbucnit inițial.

"Beirut nu a trecut niciodată prin ceea ce a trecut ieri", a spus Abboud, potrivit The Guardian.

Așa cum se întâmplă în urma dezastrelor majore, a existat o anumită confuzie cu privire la numărul victimelor în exploziile din Beirut.

Premierul libanez Hassan Diab a afirmat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu, un compus extrem de exploziv, erau stocate de cel puțin șase ani în depozitul din portul Beirut, fără să se fi respectat vreo normă de siguranță.

”Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie. Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă", a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă, potrivit CNN.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 100 de morţi şi 4.000 de răniţi, cel mai recent bilanț al exploziilor din Beirut. Zeci de pompieri sunt dispăruți