Antena Meniu Search
x

Bombardamente ucrainene au avariat două centrale electrice din Donețk, susține presa rusă. În atac ar fi fost folosit un sistem de lansare rachete multiple

Două centrale electrice au fost avariate în urma unui atac cu rachete al ucrainenlor în părțile controlate de Rusia din regiunea Donețk, au declarat duminică oficiali instalați la Moscova, citați de Reuters.

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 10:52

Bombardamente ucrainene ar fi avariat două centrale electrice din Donețk - Profimedia

Informațiile preliminare au indicat răniți în bombardamentele din Zuhres și Novyi Svit, au declarat oficialii pe canalul Telegram. Două persoane ar putea fi prinse sub dărâmături la centrala electrică Starobesheve din Novyi Svit. Citând oficiali, agenția de presă rusă TASS a transmis că în atac a fost folosit un sistem de lansare de rachete multiple. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia.

Luptele au continuat în estul Ucrainei în ciuda promisiunii de încetare a focului de 36 de ore

Ucrainenii şi ruşii au marcat Crăciunul ortodox pe rit vechi, sâmbătă, când încetarea focului de 36 de ore ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin şi-a urmat cursul fără semne că luptele s-au atenuat, scrie The Guardian. Agence France-Presse a relatat că oraşele afectate de război din estul Ucrainei nu au înregistrat o încetinire semnificativă a luptelor. S-au auzit focuri de artilerie puternice în oraşul Chasiv Yar, la sud de Bahmut, pe linia frontului, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, scrie News.ro. Ministerul rus al Apărării a insistat că forţele sale respectă încetarea unilaterală a focului, care s-a încheiat la ora 23.00 la Kiev (21.00 GMT).

Dar a mai spus că a respins atacurile din estul Ucrainei şi că au fost ucişi zeci de soldaţi ucraineni vineri. Autorităţile ucrainene au declarat că doar trei persoane au fost ucise vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Bombardamente ucrainene au avariat două centrale electrice din Donețk, susține presa rusă. În atac ar fi fost folosit un sistem de lansare rachete multiple