Antena Meniu Search
x

Video Camilla, numită oficial "Regină" pe invitaţia la încoronarea Regelui Charles

Casa regală a Marii Britanii se pregăteşte pentru încoronarea noilor suverani. Palatul Buckingham a lansat invitaţia oficială pentru evenimentul care va avea loc pe 6 mai dar şi cel mai nou portret al cuplului regal. Invitaţia care va ajunge în zilele următoare la peste două mii de oameni o prezintă pe Camilla ca "regină" şi anunţă că aceasta va fi încoronată în aceeaşi zi cu regele Charles.

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 13:50

Vezi și

Camilla, care până acum a fost descrisă drept ”regina consoartă”, primeşte noul titlu pe invitaţiile ornamentate în stil medieval, care vor fi trimise la peste 2.000 de invitaţi şi care au fost prezentate marţi.

La evenimentul care se va desfăşura la Westminster Abbey vor participa nume celebre, prinţi, prinţese, demnitari şi şefi de stat din întreaga lume. Marele absent este Joe Biden. Casa Albă a confirmat că doar prima doamnă, Jill Biden, va fi prezentă la încoronare. 

Ce reprezintă simbolurile de pe invitaţie

Invitaţiile în sine sunt decorate în culori vii, care prezintă motivul străvechi al Omului Verde, o aluzie la faptul că Regele Charles este un mare susţinător al protecţiei mediului. Designul va fi, de altfel, imprimat pe un carton reciclat ornat cu detalii din foiţă de aur.

Pe acelaşi subiect

Omul Verde este "o figură veche din folclorul britanic, simbol al primăverii şi al renaşterii, pentru a celebra noua domnie", a precizat Palatul. "Forma Omului Verde, încoronat în frunziş natural, este formată din frunze de stejar, iederă şi păducel, precum şi din flori emblematice ale Regatului Unit", a mai precizat Palatul.

Designul, creat de artistul heraldic şi iluminatorul de manuscrise Andrew Jamieson, va fi imprimat pe un carton reciclat cu detalii din foiţă de aur.

Palatul Buckingham a transmis, de asemenea, că prinţul George, în vârstă de 9 ani, nepotul cel mare al regelui, care este al doilea în linia de succesiune la tron, va fi unul dintre cei patru paji de onoare care îl vor asista pe monarh în timpul slujbei. Camilla va avea, de asemenea, patru paji. Cei opt tineri paji sunt, fie prieteni de familie, fie rude apropiate ale lui Charles şi Camilla şi vor purta veşmintele unor personalităţi importante în timpul zilei.

Camilla va fi încoronată alături de soţul ei

Identificarea Camillei ca ”regină” este un alt pas în transformarea remarcabilă a unei femei care a fost odată ridiculizată ca o distrugătoare de cămine din cauza rolului ei în destrămarea căsătoriei lui Charles cu regretata prinţesă Diana, potrivit News. Charles şi Camilla s-au cunoscut cu mult timp înainte ca viitorul rege să se căsătorească cu Diana în 1981, iar relaţia lor a continuat pe parcursul tumultuosului mariaj. Acest lucru a făcut din Camilla un obiect de dispreţ în rândul numeroşilor fani ai Dianei, care s-au raliat în jurul prinţesei în timp ce mariajul ei se prăbuşea.

Dar Camilla a cucerit o mare parte din publicul britanic cu căldura şi umorul său realist de când s-a căsătorit cu Charles în cadrul unei ceremonii civile în 2005. Defuncta regină Elisabeta a II-a a emis la începutul anului trecut o declaraţie în care spunea că spera ca Camilla să fie cunoscută ca "regina consoartă" atunci când Charles va deveni rege.

Camilla va fi încoronată alături de soţul ei, pe 6 mai la Westminster Abbey.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Camilla, numită oficial "Regină" pe invitaţia la încoronarea Regelui Charles