Antena Meniu Search
x

Carantină decretată în zonele cu coronavirus din Italia. Localităţi izolate din decizia guvernului

Italia este în alertă maximă, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a explodat, iar autorităţile au fost obligate să ia măsuri draconice de siguranţă, inclusiv să izoleze mai multe localităţi.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.02.2020, 09:33

11 localităţi din Italia sunt în carantină generală
Autorităţile italiene au luat decizii radicale din cauza epidemiei de coronavirus - La Repubblica
  • 11 localităţi din Italia sunt în carantină generală, din cauza epidemiei de coronavirus
  • 76 de îmbolnăviri cu coronavirus s-au înregistrat până acum

Italia este în alertă maximă, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a explodat, iar autorităţile au fost obligate să ia măsuri draconice de siguranţă, inclusiv să izoleze mai multe localităţi.

Până sâmbătă seara, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 76, înregistrându-se, din păcate, şi două decese, respectiv două persoane în vârstă, un bărbat de 78 de ani şi o femeie de 77 de ani.

Conform Corriere della Sera, cea mai afectată zonă rămâne regiunea Lombardia, unde s-au înregistrat deja peste 50 de îmbolnăviri cu coronavirus.

Epidemia a lovit inclusiv oraşul Milano, unul dintre cele mai mari ale Italiei, unde o persoană de 78 de ani a fost infectată cu coronavirus.

Conform La Repubblica, persoana respectivă a fost internată la Spitalul San Raffaele şi deocamdată nu se ştie exact cum a preluat coronavirusul.

Între timp, premierul Giuseppe Conte a anunţat luarea unor măsuri radicale. Localităţile grav afectate de coronavirus au intrat în carantină, urmând ca poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate să se asigure că nimeni nu mai ajunge pe stradă pentru a risca răspândirea coronavirusului.

Au fost închise instituţii publice, şcoli şi locurile publice, în general, şi au fost anulate o sumedenie de evenimente, inclusiv trei meciuri din campionatul naţional de fotbal, Inter - Sampdoria, Atalanta - Sassuolo şi Verona - Cagliari.

Premierul Giuseppe Conte anunţă că cei care nu vor respecta regulile impuse vor fi pedepsiţi, dar este convins că "oamenii vor înţelege că, dacă vor face un efort timp de câteva săptămâni este doar spre binele lor".

Vo 'Euganeo, Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano sunt cele 11 localităţi intrare în carantină generală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Carantină decretată în zonele cu coronavirus din Italia. Localităţi izolate din decizia guvernului