Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendiu la Catedrala din Rouen. Fleşa a luat foc. FOTO şi VIDEO

Incendiu la Catedrala din Rouen. Primarul orașului, Nicolas Mayer-Rossignol, a postat imagini cu fleşa care a luat foc.

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 14:45

Fleşa catedralei gotice din oraşul francez Rouen, din Normandia, a luat foc joi în timpul unor lucrări de renovare. Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului.

Catedrala a fost evacuată şi a fost instituit un perimetru de securitate. Autorităţile le cer locuitorilor să nu se ducă la faţa locului şi să lase salvatorii să lucreze.

Fleşa catedralei din Rouen a luat foc

Vezi și

Potrivit Ministerului Culturii din Franţa, incendiul a fost cauzat de neglijenţă la lucrările de restaurare a fleşei care este din metal, scrie Le Figaro. Flăcările au cuprins și schelele aflate în partea superioară a clădirii.

"Un incendiu a izbucnit la fleşa Catedralei din Rouen. Originea necunoscută în acest stadiu. Toate resursele publice sunt mobilizate", a scris primarul orașului, Nicolas Mayer-Rossignol, pe X.

Catedrala, una dintre cele mai frumoase din Franţa, a fost imortalizată în mai multe rânduri de pictorul impresionist Claude Monet în secolul al XIX-lea.

În imaginile difuzate de canalul BFM apare un nor întunecat de fum care se înalţă din fleşa catedralei, precum şi trecători care privesc în sus îngroziţi.

Scena aminteşte de incendiul devastator produs la catedrala Notre-Dame din Paris în 2019, care a izbucnit tot în timpul unor lucrări de renovare

Fleşa catedralei din Rouen era înconjurată de schele şi de o învelitoare albă de mai multe săptămâni.

Potrivit prefecturii locale, care exercită autoritatea statului în regiune, catedrala a fost evacuată, iar serviciile de urgenţă au ajuns la faţa locului. În jurul clădirii a fost instalat un cordon de securitate.

Prefectura a menţionat că nu au fost raportate persoane rănite, iar amploarea pagubelor este incertă până în acest moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri externe » Incendiu la Catedrala din Rouen. Fleşa a luat foc. FOTO şi VIDEO