Caz rupt din filmele SF! Un indian a stat ÎNGROPAT 40 de zile

Publicat: 18.06.2014, 12:24.
Actualizat: 18.06.2014, 13:28

Sadhu Haridas a fost unul dintre cei mai celebri yoghini din India secolului al XIX-lea, un fakir renumit despre care se spunea că stăpâneşte arta de a se întoarce la viaţă şi după câteva luni de stat îngropat sub pământ

Sadhu Haridas a fost unul dintre cei mai celebri yoghini din India secolului al XIX-lea, un fakir renumit despre care se spunea că stăpâneşte arta de a se întoarce la viaţă şi după câteva luni de stat îngropat sub pământ

Pe 22 august 1880, ziarul New Work Times se deschidea cu o poveste ŞOC! Principalii protagonişti erau fakirul Haridas şi Maharajul de Punjab, Ranjit Singh.

Maharajul auzise de existenţa unui yoghin care trăia în munţi şi care, datorită capacităţii sale de a-şi controla corpul şi energia vitală a acestuia, se putea lăsa îngropat într-o condiţie de moarte aparentă pentru o perioadă de timp, fără însă a înceta să trăiască, după care era capabil să revină din nou la viaţă. Cum acesta nu credea că aşa ceva este posibil, a hotărât ca fakirul să fie adus la curte şi obligat să îşi demonstreze "puterile".

Convins, fakirul se pregăteşte de "spectacol"!

Cu câteva zile înainte de înmormântare, acesta a ţinut o dietă cu lapte, iar în ziua când trebuia să fie îngropat, acesta a înghit o fâşie de pânză, după care a scos-o, procedeul fiind realizat pentru a-şi curăţa stomacul.

Ulterior, fakirul şi-a închis toate deschiderile corpului cu ceară aromată, şi-a dat limba pe spate şi şi-a încrucişat mâinile pe piept, după care a intrat într-o stare de moarte aparentă, oprindu-şi respiraţia şi bătăile inimii.

A fost îngropat, s-a plantat orz deasupra şi s-a construit un zid în jur!

Când orice scânteie de viaţă păruse că l-a părăsit, acesta a fost învelit în pânza pe care stătea. Totul se petrecea în prezenţa Maharajului, a nobililor care îl asistau, precum şi a unui număr de medici francezi şi englezi. Corpul a fost apoi depozitat într-o cutie de lemn pe care Maharajul şi-a pus sigiliul şi a fixat, cu propriile mâini, un lacăt mare. Cutia a fost dusă şi îngropată într-o grădina. Şi asta nu este tot! A fost plantat orz deasupra locului şi a fost construit un zid în jurul acestuia, iar santinele aveau ordin să păzească locul zi şi noapte.

După mai bine de o lună, au scos cutia...

După 40 de zile, cutia în care era fakirul a fost scoasă din pământ şi deschisă, omul a fost găsit rece şi ţeapăn. Corpul indianului a fost spălat cu apă caldă, masat şi în scurt timp acesta s-a întors la viaţă, spre surprinderea tuturor celor prezenţi...

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Citește și
Extern • pe 18.02.2020 la 18:44
Român bătut în Italia, după ce i-a reproşat unui indian că a aruncat gunoaie pe jos
Inedit • pe 24.05.2019 la 22:34
Un consultant politic din India creşte bivoli în Braşov

Top știri

1
Eveniment • pe 02.12 la 09:13

Tatăl Luizei Melencu a murit. Claudiu Melencu a fost găsit fără viaţă, în casă, în seara dinaintea zilei de naştere a Luizei

Claudiu Melencu, tatăl Luizei Melencu, una dintre tinerele pe care le-ar fi ucis Gheroghe Dincă, a murit marţi seară. El avea deja probleme de sănătate, care s-ar fi agravat după dispariţia şi apoi moartea violentă a fiicei sale. Pe 2 decembrie, Luiza ar fi împlinit 20 de ani.

ULTIMELE ȘTIRI
22:01 Petrecerea de la Bruxelles, cu trei eurodeputaţi implicaţi, continuă să nască o serie de controverse 21:36 Fetiţă de 4 ani, în stare critică, după ce a fost răpită şi batjocorită de un vecin. Bărbatul, condamnat la moarte în China 21:32 Cele mai multe state europene menţin închise pârtiile de schi în această iarnă 21:10 Robotica românească formează inginerii de mâine. Povestea unor adolescenţi care s-au dedicat, trup şi suflet, construcţiei de roboţi 21:06 Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus ar putea fi redusă, în Statele Unite ale Americii 20:59 A început goana după brazii de Crăciun. Preţurile sunt încă mici 20:32 Britanicii încep vaccinarea în masă, noi ne luptăm cu miturile. Ce spun specialiştii 20:32 România, debut cu stângul la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca 20:08 Autorităţile dau din umeri, forţate să ia decizii în cazul groaznic din spitalul reşiţean: "Angajatului nu îi pasă. Se fac cercetări" 20:07 Anul nou aduce scumpiri în lanț, în România, din cauza accizelor şi a preţului la carburanţi
CITEȘTE ȘI
PARTENERI
Celebrul bucătar Salt Bae, decizie de ultimă oră luată după drama care a îndoliat o lume întreagă
pe antenasport.ro
Gestul uriaș pe care Ion Țiriac l-a ținut secret: ”Dacă nu făceam asta, eram ultimul om”
pe antenasport.ro
După o nuntă plină de peripeții, Ninel Conde anunță deja dorința de a rămâne însărcinată
pe tvhappy.ro
Horoscop vineri, 4 decembrie: Săgetătorii sunt copleșiți de emoții
pe spynews.ro
Oana Zăvoranu continuă „războiul” cu Cristina Ich! După ce i-a pus la îndoială cariera, „Querida” îi critică aspectul fizic: „Un struț cu burtă și posterior lăsat”
pe spynews.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro