Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mărturii emoţionante după moartea lui Claudiu, românul ucis în Leeds. "A fost mai mult decât un coleg. Ne-a fost prieten, confident"

Sfârşit cumplit pentru un şofer român, care lucra la o firmă de curierat din Marea Britanie. Claudiu şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să împiedice un hoţ să-i fure duba de serviciu. Poliţia a arestat deja trei suspecţi în acest caz. Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie. Familia şi colegii românului sunt în stare de şoc.  

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 19:28

Tragedia a avut loc marţi seara, în Leeds. După ce a livrat un colet, Claudiu a văzut că cineva era în duba sa, pe locul şoferului. A realizat rapid că bărbatul vrea să-i fure maşina aşa că a încercat să-l oprească. A sărit pe partea pasagerului, însă hoţul a demarat în trombă. Românul a fost târât, agăţat de portieră, aproape un kilometru. "În încercarea de a-l arunca de pe dubă, hoţul a izbit intenţionat mai multe maşini parcate. În urma impactului, curierul Amazon a căzut de pe maşina aflată în viteză", explică Paul Sims, reporter The Sun.

Momentul accidentului a fost filmat

Momentul a fost filmat de camerele de supraveghere de la o casă din zonă. În imagini se vede maşina gonind cu uşa deschisă şi mai multe obiecte care cad pe şosea. "O maşină care venea din sens invers opreşte brusc pe marginea drumului, unde e Claudiu. Şoferul coboară din maşină, verifică în ce stare e Claudiu, dacă este conştient, se ridică apoi şi sună cel mai probabi la 112", adaugă Paul Sims, reporter The Sun.

Vezi și

Mai mulţi trecători s-au grăbit să-i dea primul ajutor, însă medicii l-au declarat mort la faţa locului. Duba lui a fost găsită abandonată la 6 kilometri distanţă de locul unde românul şi-a dat ultima suflare. "(Hoţul, n.r.) nu se aştepta şi nu a luat în calcul ca şoferul să se întoarcă la maşină şi nici că acest curier era pregătit să-l confrunte şi să încerce să-l împiedice să-i fure maşina. Dar pentru acest şofer, acea dubă era modul în care îşi câştiga existenţa", a mai spus Paul Sims, reporter The Sun.

Pe acelaşi subiect

Trei arestări au fost făcute în acest caz

Trei arestări au fost făcute în acest caz: doi bărbaţi de 32 şi 24 de ani şi o femeie, care ar fi încercat să-l ascundă pe suspect. Cei care l-au cunoscut pe Claudiu sunt în stare de şoc. Unul dintre directorii firmei de transport la care lucra a lansat o pagină unde cei care vor să ajute familia pot dona bani. În doar câteva ore s-au strâns peste 12.000 de lire sterline. 

"Claudiu a fost mai mult decât un coleg. Ne-a fost prieten, confident şi un membru valoros al echipei noastre. Nu vom uita niciodată devotamentul pentru profesia sa şi camaraderia pe care a insuflat-o la locul de muncă. Această tragedie nu ne afectează doar pe noi, colegii lui, ci pe toţi cei ce au avut privilegiul să-l cunoască pe Claudiu", au transmis colegii săi.

Reacţia companiei Amazon

Compania Amazon a reacţionat şi ea printr-un comunicat trimis presei: "Este un incident cumplit, iar gândurile noastre se îndreaptă către apropiaţii şoferului ucis, familie şi colegii lui. Vom face tot ce ţine de noi să ajutăm poliţia în această anchetă".

Potrivit statisticilor, meseria de curier este una dintre cele mai periculoase la nivel mondial. Un raport publicat în Statele Unite arată că anual mor în timpul serviciului 25 de livratori la suta de mii de angajaţi, comparativ cu 14 poliţişti la o sută de mii de agenţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Mărturii emoţionante după moartea lui Claudiu, românul ucis în Leeds. "A fost mai mult decât un coleg. Ne-a fost prieten, confident"