Ce amendă primeşti dacă fumezi pe stradă în Milano. Noua interdicţie se aplică doar produselor tradiţionale
Milano va deveni primul mare oraş din Italia care va adopta o interdicţie aproape totală a fumatului în public, pregătindu-se să impună amenzi consistente pentru nerespectarea legii odată ce această reglementare va intra în vigoare la începutul anului 2025, informează DPA, citat de Agerpres.

De la 1 ianuarie 2025, oamenii vor putea să fumeze în spaţiile publice exterioare doar dacă se află la o distanţă de cel puţin 10 metri faţă de alte persoane, în caz contrar riscând amenzi de până la 240 de euro.
Noua interdicţie se aplică doar produselor tradiţionale
Milano, al doilea oraş ca mărime din Italia, a interzis deja fumatul în locurile de joacă, cimitire, staţii de autobuz, parcuri şi baze sportive încă din 2021. Noua interdicţie se aplică doar produselor tradiţionale din tutun, cum ar fi ţigările obişnuite, trabucurile şi ţigările de foi, deoarece oamenii pot fuma în continuare ţigări electronice în aer liber.
Măsura pune în aplicare un regulament adoptat de Consiliul Municipal din Milano în urmă cu mai mulţi ani în încercarea de a îmbunătăţi calitatea aerului şi vine în contextul în care şi alte oraşe europene iau în considerare interzicerea fumatului în aer liber.
- 18 copii români, deveniţi spaima milanezilor. Au dat lovitură după lovitură: jafurile urmau un plan bine stabilit
- Beatrice câştigă mii de euro, purtându-le de grijă petrecăreţilor din Milano. Cum a ajuns să fie cunoscută
- O fetiță de 5 ani a fost găsită rătăcind singură în mijlocul deșertului Sahara, cu hainele sfâșiate,...
- Ce l-ar convinge pe Trump să ia în considerare reducerea tarifelor vamale: "Toate țările ne-au contactat"
- Trump a decapitat NSA, cel mai puternic serviciu de spionaj cibernetic din lume. Pare a fi o epurare a...
Milano este unul dintre cele mai poluate oraşe din Italia
Milano, un centru financiar şi economic cheie, cu o populaţie de peste 1,3 milioane de locuitori, este unul dintre cele mai poluate oraşe din Italia.
Interdicţia urmăreşte să reducă riscurile pentru sănătate, având în vedere că aproximativ 9.000 de persoane din Italia mor anual din cauza consumului de tutun. Fumul provenit de la ţigări în regiunea Lombardia reprezintă 7% din emisiile de particule poluante din aerul local, potrivit datelor oficiale.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰