Antena Meniu Search
x

Video Ce arme chimice susţine Batalionul Azov că foloseşte Rusia pentru a cuceri Mariupolul. "Cazi la pământ şi nu poţi să te mişti"

Armata rusă a intensificat asediul din Mariupol şi ar folosi chiar arme chimice pentru a cuceri oraşul-port. Acuzaţiile au fost lansate de către batalionul Azov care susţine că cel puţin trei soldaţi ar fi fost otrăviţi de o substanţă împrăştiată de o dronă. Situaţia din oraş este din ce în ce mai disperată. Ar fi doar o chestiune de ore până când oraşul ajunge complet în mâinile ruşilor.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 20:07

Vezi și

Atacul chimic ar fi avut loc ieri, potrivit luptătorilor din batalionul Azov. Ei susţin că substanţa toxică a fost răspândită cu ajutorul unei drone militare. Imediat, oamenii au început să se simtă rău.

Ucrainean: Vâjâit în urechi, tahicardie şi slăbiciune, cazi la pământ şi nu poţi să te mişti.

Unul dintre răniţi, căruia i-au fost afectaţi ochii, se teme că nu va mai putea vedea niciodată.

Ucrainean: Am văzut un fel de ceață, ca un fum, nu foarte groasă, dar ca un fum. Ni s-a ordonat să ne adăpostim și când ne-am întors, abia mai puteam respira.

Pe acelaşi subiect

Agentul chimic nu a fost până acum identificat

Rusia are însă un arsenal impresionat de arme chimice, multe testate deja în teatre de război, precum cel din Siria. Pentagonul şi oficialii militari de la Londra promit să investigheze incidentul.

James Heappey, Ministrul Apărării: Acestea sunt arme îngrozitoare, la care nici nu ar trebui să ne gândim, darămite să le foloseşti? Dar să fim clari, dacă sunt folosite, atunci preşedintele Putin ar trebui să ştie că toate opțiunile posibile sunt pe masă în ceea ce privește modul în care Occidentul ar putea răspunde.

Ameninţări care nu-l sperie pe Vladimir Putin.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Nu vom putea fi izolaţi. Nimeni nu poate fi izolat într-o lume modernă. Mai mult, e imposibil să se întâmple asta unei ţări atât de mari ca Rusia. Aşa că, vom coopera cu parteneri care vor să coopereze cu noi.

Este doar ultimul din sutele de atacuri lansate de Putin în Mariupol, oraş fantomă acum. Ruşii au distrus tot, cartiere de blocuri, spitale, şcoli şi teatre. Oameni.

Vadym Boychenko, primar Mariupol: Vorbim acum de mii. Dacă este posibil să menționăm un astfel de număr terifiant, atunci acesta este peste 10.000. Chiar peste 20.000, potrivit estimărilor noastre, din păcate.

Volodimir Zelenski: Invadatorii au blocat tot, nu au permis să fie aduse aici mâncare și apă. Încearcă să îl captureze în cel mai brutal mod.

Mărturiile puţinilor civili care încă mai sunt în oraş sunt cutremurătoare

Ucrainean: Am crezut că lucrul cel mai rău este un raid aerian, dar, de fapt, cel mai terifiant este un tanc. Când se mişcă este înfricoşător. Nu ştii niciodată unde va ţinti.

Serviciile secrete occidentale spun că militarii ruşi nu se vor da în lături de la nimic pentru a-i aduce victoria lui Vladimir Putin în Mariupol. Confirmă asta şi cancelarul Austriei, care ieri a fost în vizită la liderul rus. Întâlnirea i-a lăsat un gust amar.

Karl Nehammer, cancelaul Austriei Nu a fost o vizită amicală, ci o confruntare clară cu faptele comise din războiul din Ucraina. Nu vă pot da nicio concluzie optimistă după această conversație cu președintele Putin.

Ca să arate că încă mai are prieteni, Putin s-a întâlnit cu dictatorul bielorus, Alexandr Lukaşenko, în Estul Îndepărtat al Rusiei, la peste 8.000 de kilometri de linia frontului.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Pe de o parte, ajutăm oamenii, îi salvăm de nazism, pe de altă parte, luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei. Este evident că nu am avut altă opţiune. Nu am nicio îndoială că obiectivele vor fi atinse.

Iar în Mariupol, Vladimir Putin ar putea să obţină prima victorie importantă. Potrivit datelor de pe front, ar fi o chestiune de ore până când oraşul ar urma să fie cucerit de ruşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ce arme chimice susţine Batalionul Azov că foloseşte Rusia pentru a cuceri Mariupolul. "Cazi la pământ şi nu poţi să te mişti"