Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ce s-a întâmplat cu fratele lui Jeffrey Dahmer, criminalul în serie care a ucis 17 tineri. Canibalul din Milwaukee a devenit personaj principal într-o serie pe Netflix

Noua serie Netflix care portretizează viaţa lui Jeffrey Dahmer, precum şi trecerea lui de la un băieţel retras, la un criminal în serie, omite câteva detalii cheie, inclusiv ceea ce s-a întâmplat cu fratele mai mic al acestuia, David Dahmer.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.10.2022, 16:17

Noua serie Netflix care portretizează viaţa lui Jeffrey Dahmer, precum şi trecerea lui de la un băieţel retras, la un criminal în serie, omite câteva detalii cheie, inclusiv ceea ce s-a întâmplat cu fratele mai mic al acestuia, David Dahmer.

„Monster: The Jeffrey Dahmer Story” îl înfățișează pe David Dahmer, care s-a născut în 1966, la șapte ani după fratele său, în copilărie, în episoadele timpurii, înainte de a dispărea aproape în întregime din intriga seriei, relatează Today. Această dispariție totuşi nu este departe de ceea ce s-a întâmplat şi în viaţa reală. 

David și Jeffrey Dahmer au fost separaţi în urma divorțului părinților lor

După cum portretizează şi seria difuzată pe Netflix, frații au crescut împreună. Un detaliu puţin ştiut este faptul că părinții lui Dahmer i-au permis lui Jeffrey să aleagă numele fratelui său mai mic, ajungându-se astfel la ”David”. De altfel, potrivit lui Brian Masters în biografia sa din 1993 „The Shrine of Jeffrey Dahmer”, David l-a văzut odată pe fratele său mai mare disecând animale.

Pe acelaşi subiect

„David Dahmer știa despre cimitirul animalelor și credea că fratele său făcea un lucru bun’ îngropând creaturi moarte”, a scris Masters.

Separarea a survenit după ce părinții lor, Lionel și Joyce Dahmer, s-au despărțit în 1978, acuzându-se fiecare pe celălalt de „cruzime extremă și neglijență gravă”, conform cărții lui Masters. A urmat apoi o luptă dificilă pentru custodia asupra lui David Dahmer, în vârstă de 11 ani. „Au fost multe discuții și multă îngrijorare cu privire la cine ar trebui să aibă custodia lui David și unde va locui, dar nu s-au gândit vreodată ce ar trebui să se întâmple cu Jeff sau unde ar fi de așteptat să locuiască”, a scris el.

Joyce a primit custodia fiului ei mai mic. Apoi, sfidând ordinele instanței de a rămâne la o distanță rezonabilă de Lionel, Joyce l-a luat cu ea pe David Dahmer să locuiască în Wisconsin. „Ea a plecat, hotărâtă să nu se mai întoarcă niciodată, dar îndemnându-l pe Jeff să nu-i spună tatălui său ce a făcut ea”, a adăugat Masters.

Jeffrey Dahmer, în vârstă de aproape 18 ani, a rămas cu tatăl, cel care i-a fost alături până în ultimele momente şi a încercat, în modul său, să îl îndrepte spre drumul cel bun.

Unde este David Dahmer acum

În 1992, Jeffrey Dahmer a fost condamnat pentru uciderea a 15 băieți și bărbați între anii 1978 și 1991 și a mărturisit ulterior încă două crime. Răspunsul lui David Dahmer asupra atrocităţii făcute de fratele său, potrivit tatălui lor, a fost să dispară. În timpul unui interviu acordat de Lionel și Shari Dahmer, mama vitregă a fraților, la „Larry King Live” în 2004, David Dahmer și-a schimbat numele. Noul lui nume nu a fost făcut public, tocmai pentru că nu şi-a dorit ca cineva să să îl poată asocia vreodată cu fratele său, criminalul în serie Jeffrey Dahmer.

Am promis că îl vom păstra complet secret”, a spus Lionel Dahmer.

Mama lui vitregă a menționat însă câteva detalii despre – succesul - său. „Are o carieră... și o familie”, a spus ea. "Este foarte fericit. Așteptăm un al doilea nepot. Totul merge bine."

Din cauza diferenței de vârstă de șapte ani, Lionel Dahmer a spus că „nu erau la fel de apropiați ca cineva, poate care ar fi avut o diferenţă de vârstă de unul sau doi ani”. El a remarcat, de asemenea, că cei aveau personalități diferite: Jeffrey Dahmer fiind „extrem de timid” și David Dahmer „foarte, foarte exuberant și deschis”. De la interviul din 2004, nu au existat actualizări despre David Dahmer și nicio înregistrare publică de la schimbarea numelui.

Jefrrey Dahmer, criminalul în serie care a ucis 17 tineri

Profimedia

„Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a ajuns rapid pe locul 1 pe Netflix, de la lansarea care a avut loc pe 21 septembrie. Cu toate acestea, seria a stârnit controverse, unii spunând că serialul îl umanizează pe Jeffrey Dahmer și face ca familiile victimelor să retrăiască momentele traumatice.

„Este trist că doar fac bani din această tragedie. Este doar lăcomie”, a declarat Rita Isbell, sora lui Erroll Lindsey, una dintre victimele lui Dhamer, pentru Insider.

În seria de 10 episoade, Evan Peters îl interpretează pe Jeffrey Dahmer în perioada adultă. Richard Jenkins joacă rolul tatălui său, Lionel, iar Molly Ringwald este mama lui vitregă, Shari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ce s-a întâmplat cu fratele lui Jeffrey Dahmer, criminalul în serie care a ucis 17 tineri. Canibalul din Milwaukee a devenit personaj principal într-o serie pe Netflix