Antena Meniu Search
x

Video Ceartă în UE pentru pârtiile de schi. Angela Merkel ar vrea închiderea tuturor stațiunilor de schi

Vacanţele la schi provoacă dispute între ţările din Alpi. Germania şi Italia si au inchis staţiunile dar vor ca şi celelalte ţări europene să le urmeze exemplul pentru a opri valul 2 al pandemiei. Austria se opune măsurilor propuse de vecinii săi, deşi unul din focarele europene a izbucnit iarna trecută într-un apres ski din Ischgl.

de Redactia Observator

la 27.11.2020, 22:03

Vezi și
  • Cancelarul german Angela Merkel și premierul italian Giuseppe Conte ar dori închiderea pârtiilor
  • Austria face notă discordantă, iar Elveția permite deja accesul turiștilor la schiat

Pe măsură ce virusul şi a luat avânt iar în Europa, iubitorii sporturilor de iarnă îşi ţin schiurile tot în cui. Oficialii germani vor un acord european pentru a ține stațiunile montane închise până la începutul lunii ianuarie.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ajungem la un acord în Europa în ceea ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi.  

În Italia staţiunile de schi vor fi închise de Sărbători. Nici în Franţa nu se schiază până la finalul anului, dar staţiunile montane s-ar putea dechide pentru crăciun.

Giuseppe Conte, premier Italia: Nu putem în mijlocul unui al doilea val să ne gândim să sărbătorim Crăciunul în staţiunile de munte.

Austria face notă discordantă, vrea să ţină deschise staţiunile montane care aduc venituri de miliarde de euro. Cu câteva precauţii însă: "apres skiuri" şi telegondole închise. 

Măsurile sunt criticate de ţările vecine, mai ales că staţiunea Ischgl, considerată "Ibiza Alpilor", a fost printre primele focare de coronavirus ale Europei. În martie, peste 5.000 de turişti din 40 de ţări s-au îmbolnăvit acolo . 

Pentru că nu e în Uniunea Europeană, Elveția are propriile reguli. A deschis deja pârtiile, iar autorităţile italiene şi germane se tem că turiştii din ţările lor vor trece graniţa în statul vecin.

Până la o decizie comună europeană, în România, au început pregătirile pentru vacanţa de iarnă. 

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: Nu putem promite că va fi deschis sezonul de schi, cel puţin în luna decembrie, vedem ce decizie se va lua la nivelul Uniunii Europene.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt totuşi optimişti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru pasionaţi, Turcia este acum o opţiune, mai ales să nu se află pe lista ţărilor sub restricţii. Într-o staţiune montană aflată la 200 de kilometri de Istanbul se poate ajunge cu charterul iar un sejur de patru nopţi costă 450 de euro de persoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Ceartă în UE pentru pârtiile de schi. Angela Merkel ar vrea închiderea tuturor stațiunilor de schi