Antena Meniu Search
x

Cercetătorii au stabilit: “Evanghelia soţiei lui Iisus” este REALĂ

Cercetătorii au elucidat misterul documentului potrivit căruia Iisus ar fi fost căsătorit. Papirusul care conţinea cuvintele „Iisus le-a spus lor, soţia mea“ a fost testat de către specialişti şi aceştia au ajuns la concluzia că este autentic.

 Astfel, cercetătorii de la Harvard Divinity School au declarant că documentul poate data din secolul VI până în secolul IX, era noastră. Conţinutul ar fi fost scris între secolele II şi IV.

Totuşi, cercetătorii spun că asta nu demonstrează neapărat că Iisus a fost căsătorit. Fragmentul descoperit în 2012 doar menţioneză aceste cuvinte, nu şi faptul, nu dovada finală că Iisus a fost căsătorit, aşa cum spun mulţi alţi adepţi ai teoriilor conspiraţiei.

Potrivit lui Karen King de la Harvard, fragmentul este o listă de învăţături şi dezbateri despre virginitate şi căsătorie. “Principalul subiect al fragmentului este afirmaţia că femeile care sunt mame şi soţii pot fi disciopoli ai lui Iisus - un subiect de dezbatere încă din primele momente ale apariţiei creştinismului”, a explicat King pe site-ul oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cercetătorii au stabilit: “Evanghelia soţiei lui Iisus” este REALĂ