Antena Meniu Search
x

Cerşetorul român care a cucerit inimile norvegienilor, răpus de cancer

Un cerşetor român a cucerit inimile norvegienilor. În urmă cu trei ani a uimit cu simplitatea, modestia şi dorinţa de a dărui. Doi tineri l-au lăsat pe moş Ioan să stea în casa lor de Crăciun, şi când s-au întors, au găsit casa curată şi mici cadouri.

Vezi și

De atunci, o ţară întreagă l-a păstrat în suflet. Acum, când cancerul l-a răpus, tot ei au pus mână de la mână ca românul să vină pentru ultima dată acasă.

Moş Ioan a fost îndrăgit repede de oamenii din Tromso, oraşul care i-a devenit cămin. De Crăciun, în 2010, un cuplu i-a făcut cadou un cămin. L-au lăsat în casa lor o lună, cât ei au fost plecaţi.

Când tinerii s-au întors au avut parte de o mare surpriză. În baie era un covoraş nou, locuinţa era curată şi decorată ca pentru sărbători.

De atunci viaţa lui Moş Ioan s-a schimbat. Şi-a găsit o slujbă ca vânzător de ziare şi chiar şi-a făcut şi o prietenă în Norvegia.

Nu a fost doar prietenul meu, a fost dragostea mea trei ani şi jumătate şi mi-a schimbat viaţa. Nimeni nu m-a iubit ca el, cred că niciodată. A fost special.

Ani petrecuţi pe stradă şi-au spus însă cuvântul, iar românul s-a îmbolnăvit. Şi de Crăciun s-a stins. Moş Ioan şi-a dorit să fie înmormântat în satul natal, alături de familie. Iar norvegieni i-au îndeplinit ultima dorinţă.

După 24 de ore, oamenii din Tromso au strâns 100.000 de coroane norvegiene. Bărbatul a fost îngropat ieri în satul natal din Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cerşetorul român care a cucerit inimile norvegienilor, răpus de cancer