Antena Meniu Search
x

Cancelarul german a refuzat să facă testul PCR rusesc înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin. Nici Macron nu a acceptat

Cancelarul german Olaf Scholz a refuzat să facă un test PCR la Moscova înainte de întâlnirea cu preşedintele Vladimir Putin. În schimb, acesta a decis ca testul PCR, care este obligatoriu pentru accesul în Kremlin, să fie efectuat de către un medic de la Ambasada Germaniei, după aterizarea la Moscova, informează Süddeutsche Zeitung.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 14:36

Cncelarul german a refuzat să facă testul PCR rusesc înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin. Nici Macron nu a acceptat
Cncelarul german a refuzat să facă testul PCR rusesc înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin. Nici Macron nu a acceptat - Profimedia Images

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că decizia cancelarului german nu a avut niciun impact asupra discuţiilor care urmează să aibă loc între cei doi liderii. Este doar o măsură de precauţie, aşa că distanţa dintre cei doi lideri este mai mare decât de obicei, dar asta nu afectează natura întâlnirii, conţinutul sau durata, a precizat oficialul.

Atât Scholz, cât şi întreaga sa delegaţie şi jurnaliştii care îl însoţesc - peste 50 de persoane în total - au trebuit să prezinte trei teste PCR negative înainte de a părăsi Germania. Oficialii ruşi din domeniul medical au fost invitaţi să fie prezenţi la efectuarea testului, potrivit surselor din delegaţia cancelarului. 

Emmanuel Macron a refuzat să-și facă testul rusesc

Totodată, săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat să facă un test PCR rusesc înainte de discuţiile purtate cu omologul său rus. Drept urmare, cei doi lideri au stat aşezaţi la câte un capăt al unei unei mese albe cu o lungime de şase metri.

Macron nu a făcut testul suplimentar pentru că „nu era compatibil cu agenda restrânsă a preşedintelui francez”, a declarat ulterior Palatul Élysée.

Agenţia de presă Reuters a citat ulterior un oficial guvernamental francez, care a precizat: „Nu i-am putut lăsa să ajungă la ADN-ul preşedintelui”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri externe » Cancelarul german a refuzat să facă testul PCR rusesc înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin. Nici Macron nu a acceptat