Antena Meniu Search
x

Moscova amenință Occidentul cu "cele mai grave consecințe" dacă preocupările sale sunt ignorate

Rusia "a promis" vineri Occidentului "cele mai grave consecințe" dacă va continua să ignore "preocupările sale legitime" cu privire la întărirea militară a Statelor Unite și a NATO la granițele cu Ucraina și Rusia, informează AFP.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:46

Moscova amenință Occidentul cu "cele mai grave consecințe" dacă preocupările sale sunt ignorate
- Profimedia

"Acest lucru poate fi evitat dacă Washingtonul reacţionează pozitiv la proiectele noastre de acorduri privind garanţiile de securitate, la care sperăm să primim un răspuns scris din partea Statelor Unite articol cu ​​articol săptămâna viitoare", a declarat Ministerul rus de Externele într-un comunicat de presă.

Potrivit ministerului, această poziție a fost comunicată șefului diplomației americane Antony Blinken, care s-a întâlnit vineri la Geneva cu omologul său rus Serghei Lavrov.

"Antony Blinken a fost înștiințat că ignorarea în continuare preocupările legitime ale Rusiei legate în primul rând de exploatarea militară continuă de către Statele Unite și aliații săi NATO a teritoriului Ucrainei, în contextul unei desfășurări la scară largă a forțelor și activelor Alianței în apropiere granițele noastre, va avea cele mai grave consecințe", transmit rușii.

Lavrov a mai insistat, în cadrul acestei întâlniri, pe "stabilirea unui dialog direct" între Kiev și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, unde un război început în 2014 a făcut peste 13.000 de morți.

Potrivit Moscovei, Blinken și Lavrov au declarat că relațiile ruso-americane "sunt într-o stare nesatisfăcătoare" și au convenit să continue "normalizarea funcționării" misiunilor lor diplomatice respective, îngreunate de runde de deportare încrucișată și probleme de viză.

"Rusia sprijină reluarea unei prezențe diplomatice cu drepturi depline pe o bază reciprocă", a adăugat ministerul, cerând în același timp "restituirea rapidă a bunurilor diplomatice ruse confiscate de autoritățile americane".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Moscova amenință Occidentul cu "cele mai grave consecințe" dacă preocupările sale sunt ignorate