Antena Meniu Search
x

Reacţia NATO după afirmaţiile Rusiei cu privire la folosirea rachetelor nucleare în Europa

NATO nu intenţionează să desfăşoare rachete nucleare cu rază medie de acţiune în Europa, a anunţat marţi alianţa militară occidentală, respingând acuzaţiile ruseşti şi apelul Moscovei pentru un moratoriu asupra acestui tip de arme în Europa, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 21:42

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Profimedia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat reporterilor, la Bruxelles, că Rusia însăşi a încălcat de ani de zile tratatul INF, anulat între timp, prin desfăşurarea de noi rachete nucleare cu rază medie în Europa, adăugând că NATO nu îşi propune să oglindească comportamentul Moscovei.

Reacţia NATO după afirmaţiile Rusiei cu privire la rachetele nucleare

”Propunerea Rusiei privind un moratoriu nu este credibilă pentru că am avut o interdicţie şi au încălcat-o. Aşadar, dacă Rusia nu îşi distruge într-un mod verificabil toate rachetele SSC-8, care sunt acele rachete care au încălcat tratatul INF, atunci nu este credibil când propun acum interzicerea a ceva pe care de fapt au început deja să îl desfăşoare”, a spus Stoltenberg, potrivit news.ro.

Şeful NATO s-a referit la tratatul INF din 1987, dintre liderul sovietic de atunci Mihail Gorbaciov şi preşedintele SUA Ronald Reagan, care interzicea armele nucleare cu rază medie, respectiv cu o rază de acţiune de 500 până la 5.500 km, în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Reacţia NATO după afirmaţiile Rusiei cu privire la folosirea rachetelor nucleare în Europa