Antena Meniu Search
x

Galerie foto Continuă căutările în Tenerife pentru găsirea trupului Annei, cea mai mică dintre fetiţele ucise de tatăl lor. Olivia a fost găsită la 44 de zile după dispariţie

Continuă căutările pentru găsirea trupului micuţei Anna Gimeno Zimmermann în largul Insulelor Canare din Tenerife.

de Monica Palade

la 16.06.2021, 10:41

Un judecător de investigaţii susține că Anna Gimeno Zimmermann, de un an, și sora ei Olivia, în vârstă de șase ani, au fost ucise de tatăl lor, Tomas, pentru a „provoca o durere imaginabilă” mamei lor.

Corpul Oliviei a fost găsit, joi, în mare, într-o pungă legată de o ancoră. Primul ministru spaniol, Pedro Sánchez, a declarat că întreaga țară este în stare de șoc. Au existat proteste la nivel național împotriva violenței domestice, sute de oameni - în special femei și copii - ținând păpuși și jucării în memoria copilelor.

Anna și Olivia au fost raportate dispărute pe 27 aprilie, după ce Tomas Gimeno a aranjat să-și petreacă după-amiaza cu ele. De asemenea, şi bărbatul este dispărut, iar Garda Civilă spaniolă îl dă presupus mort.

O dragoste transformată în ură

Pe acelaşi subiect

Un raport de nouă pagini al unui magistrat de instrucție a fost publicat, sâmbătă, și detalii au fost publicate de presa spaniolă. Pe baza anchetei poliției, se subliniază că faptele lui Tomas Gimeno, în vârstă de 37 de ani, a dus ulterior la moartea fiicelor sale.

Tomás Gimeno și mama fetelor, Beatriz Zimmermann, au fost împreună de când erau adolescenţi, dar s-au despărțit anul trecut în timpul pandemiei. În timp ce ambii erau deja în noi relații, bărbatul îi trimitea fostei partenere mesaje „ofensatoare și jignitoare”, se arată în raportul magistratului.

Se concluzionează că Gimeno „cel mai probabil” și-a ucis fiicele într-un „manieră planificată și premeditată”, inclusiv lăsându-şi câinele de companie, cardurile bancare cu numerele codurilor pin şi cheile mașinii la casa părinților săi. De asemenea, i-a dat noii sale iubite 6.200 de euro (7.500 de dolari; 5.400 de lire sterline) în numerar și o scrisoare de adio.

Documentul instanței susține că Gimeno și-a ucis fiicele în casa sa, chiar în ziua în care au fost raportate dispărute. Se crede că apoi le-a dus trupurile spre port, și-a dus barca spre în largul coastei Tenerife și, în jurul orei 22:30, a aruncat sacii care conțineau corpurile peste bord, după ce le-a agăţat de obiecte grele.

El „a căutat să creeze incertitudine cu privire la destinația fiicelor sale ascunzându-le trupurile în locuri ... unde credea că nu vor fi găsite niciodată”, susține raportul. „Toate acestea, după ce şi-a anunțat fosta soție, dar și pe rudele sale, că pleacă cu Olivia și Anna și că nu vor mai fi văzuți niciodată”.

Cadavrul celei mai mari fetiţe găsit după 44 de zile

În după-amiaza următoare, barca lui a fost găsită în derivă pe mare. Scaunul auto al Anei a fost descoperit și el plutind în apă.

Cadavrul Oliviei a fost găsit într-o geantă 44 de zile mai târziu, la o adâncime de 1.000 m (3.280 ft). O altă pungă aflată lângă ea era goală. Duminică, mama copiilor a publicat o scrisoare deschisă.

Beatriz Zimmermann a scris că a fost „cea mai îngrozitoare e faptă pe care o persoană o poate comite: uciderea propriilor copii nevinovați”.

„Când mi-au dat vestea, lumea s-a prăbușit asupra mea și oricât de greu este, cel puțin acum pot să jelesc pierderea lor”, a scris mama fetiţelor.

„Mă doare sufletul că nu le-am putut salva viața. Mi-aș fi dorit să fiu acolo în acel moment ținându-le de mâini pentru a putea muri împreună ... Dar asta nu s-a întâmplat pentru că Tomás a vrut să sufăr căutându-le a nesfârșit toată viața mea".

Cazul surorilor a zguduit Spania și au existat mai multe proteste împotriva violenței de gen. Vineri, aproximativ 1.000 de persoane - în principal femei și copii - au ieșit să protesteze în Santa Cruz de Tenerife. O fetiţă ținea un afiș pe care scria „Nu ne mai ucideţi”, relatează cotidianul spaniol El País.

Din 2013, 39 de minori au fost uciși în Spania, fie de tatăl lor, fie de un partener sau fost partener al mamelor lor, susţine guvernul. Numai în acest an, 19 femei au fost ucise din cauza violenței de gen în Spania, potrivit statisticilor guvernului spaniol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Continuă căutările în Tenerife pentru găsirea trupului Annei, cea mai mică dintre fetiţele ucise de tatăl lor. Olivia a fost găsită la 44 de zile după dispariţie