Antena Meniu Search
x

Video Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania. Disperați, au tăiat prelata camionului, au scos mâinile şi au strigat după ajutor

Șase copii, cu vârste între 10 și 16 ani, au fost găsiți înfometați și înghețați de frig, de poliția germană, într-un TIR românesc. S-a întâmplat joi seară, în Erfurt, după ce șoferul și-a parcat camionul într-un centru de transport marfă. Când a revenit la TIR, două ore mai târziu, românul a observat o fantă în prelata remorcii, iar prin ea ieșeau mâinile unor copii, care cereau ajutor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.02.2021, 18:41

Potrivit publicației germane Bild, cei șase băieți, complet epuizați după ce au stat ascunși timp de trei zile în camion, erau din Afganistan.

Ca să fie găsiți, cei șase refugiați au tăiat prelata camionului, au scos mâinile afară și au început să strige după ajutor.

mdr.de

Momentul intervenției polițiștilor a fost filmat. VIDEO, aici.  

"Șoferul s-a uitat în zona de încărcare și a descoperit copiii acolo", a declarat un purtător de cuvânt al poliției federale.

Camionagiul a declarat că a plecat din România și a fost pe drum aproape patru zile, timp în care copiii au suferit de foame și frig.

Cei șase minori au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru cei șase copii vor fi depuse cereri de azil

Patru dintre ei au fost interogați în acea seară. De asemenea, a fost deschisă o anchetă împotriva șoferului român, suspectat de introducerea ilegală de străini în țară. 

Ulterior, această suspiciune nu a fost confirmată.

Tinerii afgani au fost duși în două centre de primire pentru refugiați din Erfurt.

În afară de niște bagaje, nu aveau nimic cu ei. 

Cel mai probabil, pentru cei șase copii vor fi depuse cereri de azil.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania. Disperați, au tăiat prelata camionului, au scos mâinile şi au strigat după ajutor