Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Belgrad: Sârbii, uniți în fața durerii. Mii de oameni au adus un omagiu victimelor, în tăcere

La Belgrad, mii de oameni s-au adunat în jurul şcolii în care s-a întâmplat nenorocirea pentru a aduce un omagiu victimelor, în tăcere. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 04.05.2023, 20:10

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: Nu am trăit niciodată așa ceva, ce am trăit în zilele de când suntem la Belgrad. Nu am văzut niciodată laolaltă atâtatea lacrimi, atâta revoltă, atâta demnitate și atâta decență. Și atâta liniște. Sârbii sunt un popor extrem de unit, mai ales în aceste momente pe nici ei, nici noi și nici lumea întreagă nu le înțelegem. Știți cum este să se adune laolaltă 5.000 de copii, 5.000 de adolescenți, și să fie o liniște mormântală? Așa i-a lăsat pe toți masacrul de aici. Fără cuvinte. 

Alessandra Stoicescu: Sârbii sunt demni, puternici în fața loviturilor, și cer schimbări. Ce fac autoritățile?

Iulia Pop, reporter Observator: Autoritățile încearcă să facă aceste schimbări pe care le cere poporul. A anunțat președintele Vucici unele modificări care ar trebui să liniștească masele, dincolo de demisia ministrului Educației. Practic, se cere schimbarea vârstei de la care se poate răspunde penal, de la 14 la 12 ani. În următorii doi ani nu se vor mai emite permise de port-armă, iar cele care există deja vor fi reevaluate. 

Alessandra Stoicescu: În mod uluitor, azi a avut un nou atac într-o altă şcoală din Belgrad, comis de o elevă. Ce s-a întâmplat mai exact şi câte victime sunt?

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: Cu o armă albă o adolescentă a intrat într-o sală de clasă, a rănit profesoara și o altă colegă de clasă. A fost reținută. Are 15 ani și fusese exmatriculată. Victimele au ajuns la spital și sunt în siguranță. Și nu este singurul incident. În jurul orei 10, în această dimineață, la o școală situată la 30 de kilometri de Belgrad, un elev a venit în unitatea de învățământ cu o listă pe care își trecuse numele colegilor pe care îi voia morți. Ar fi adus și un pistol de jucărie. Elevul a fost dus la poliție și audiat.

Lacrimi și durere la Belgrad, după masacrul de la școală

O ţară întreagă, îngenuncheată de durere. Aşa arată Serbia, după masacrul teribil, în care un adolescent de 13 ani a ucis opt colegi şi pe paznicul şcolii. Alţi cinci copii şi un profesor sunt răniţi, iar doi dintre ei, în stare gravă.

Atacatorul este cel mai mare ucigaş din istorie sub 14 ani, iar portretul creionat de anchetatori este cel al unui ucigaş cu sânge rece. În faţa şcoli, mii de oameni s-au adunat pentru a-şi striga suferinţa şi a-şi plânge morţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Belgrad: Sârbii, uniți în fața durerii. Mii de oameni au adus un omagiu victimelor, în tăcere