Antena Meniu Search
x

Coşmarul unei mame după ce fetiţa de 7 ani s-a îmbolnăvit brusc. ”Avea buzele și limba de un roșu aprins, palmele erau pătate”

Mama unei fetiţe de şapte ani povestește coșmarul prin care a trecut după ce fiica ei a fost diagnosticată cu sindromul multisistemic inflamator, declanșat de Covid-19, chiar dacă nu a avut nicio clipă simptome evidente ale infecției cu noul coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.01.2021, 16:05

Coşmarul unei mame după ce fetiţa de 7 ani s-a îmbolnăvit brusc
Coşmarul unei mame după ce fetiţa de 7 ani s-a îmbolnăvit brusc - Profimedia Images/ mirror.co.uk
  • Fetița de 7 ani nu avea simptome evidente ale infecției cu noul coronavirus, însă boala i-a declanșat o reacție sistemică de hiperinflamație ce-i putea fi fatală.
  • După tratament, fetița s-a întors acasă unde se va recupera în totalitate.

Debbie McGuire, din Grimsby, Marea Britanie, a ajuns cu fetița ei la spital după ce aceasta a avut o reacție sistemică de hiperinflamație ca recție la noul coronavirus.

Familia Siennei nu știa că fetița de șapte ani a fost infectată cu coronavirus deoarece nu arăta deloc simptome.

Dar, după ce femeia a recunoscut semnele îngrijorătoare ale sindromului inflamator multisistemic pediatric (PIMS), care este asociat cu Covid-19, și-a dus fiica la spital pentru tratament, scrie Daily Mirror.

PIMS este foarte rar și majoritatea copiilor nu sunt grav afectați, dar în anumite circumstanțe el le poate pune viața în pericol copiilor. 

Similar bolii Kawasaki, poate afecta copiii de la două până la șase săptămâni după ce au fost expuși la Covid-19, chiar dacă nu prezintă niciun simptom în acel moment.

Mama s-a temut că fiica ei va muri

Mama Siennei: „Nici nu ne-am dat seama că ar fi avut coronavirus - nu avea simptome. A existat un focar la școala ei înainte de Crăciun, când șapte copii și un profesor au avut rezultate pozitive, dar Sienna nu a manifestat niciodată simptome. Câteva săptămâni mai târziu, pe 8 ianuarie, a început să fie bolnavă și să îi crească temperatura”

Pe 10 ianuarie, femeia a observat că cea mică are febră și buzele îi erau roșii. 

Mama Siennei: „Mi-am amintit că am citit despre copiii cu boala Kawasaki după Covid și am știut că acesta este un semn. I-am cerut lui Sienna să-și scoată limba și ea avea limba cu aspect de căpșuni, de un roșu aprins. În timp ce sunam la urgențe, am observat că avea o erupție pe ambele mâini”

Inițial, medicii de la spitalul Diana, Princess of Wales Hospital, unde a fost trimisă fetița, au suspectat o infecție bacteriană, nu ceva legat de Covid.

A fost supusă unui tratament intravenos cu antibiotice, însă temperatura ei creștea tot mai mult și abia reușea să rămână trează.

Primul test Covid a ieșit negativ

A doua zi, starea ei s-a deteriorat și medicii au decis să o transfere la Spitalul de Copii Sheffield.

Mama Siennei: ”Mi-a fost atât de frică să nu o pierd în acel moment. Încercam să nu plâng”.

Medicii de la Sheffield au fost cei care au suspectat că fetița suferă de Sindromul inflamator pediatric multi-sistem, care este legat de Covid-19 și provoacă inflamații în tot corpul, ba chiar poate provoca leziuni tisulare sau insuficiență organică.

După aproximativ o săptămână petrecută în spital, micuța Sienna a fost externată și se recuperează acasă după boală.

Acum, mama Siennei le cere părinților să fie atenți la simptomele PIMS, chiar dacă nu prezintă simptome evidente de infecție cu noul coronavirus. 

Mama Siennei: „Am avut mare noroc că am cunoscut semnele și am primit ajutor atât de repede. Este deosebit de dificil atunci când majoritatea familiilor nu știu niciodată dacă copiii lor au fost infectați cu coronavirus”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Coşmarul unei mame după ce fetiţa de 7 ani s-a îmbolnăvit brusc. ”Avea buzele și limba de un roșu aprins, palmele erau pătate”