Antena Meniu Search
x

A crescut într-o casă de copii din Botoşani şi a ajuns om de afaceri în Caraibe

Iulian Pop este un tânăr de 35 de ani care a dărâmat toate barierele pe care viaţa i le-a pus în cale.

Vezi și

Iulian Pop este un tânăr de 35 de ani care a dărâmat toate barierele pe care viaţa i le-a pus în cale. A plecat din ţară cu nimic şi a ajuns să câştige sute de mii de dolari în paradisul exotic din Oceanul Pacific. Are afaceri în turism şi clienţi din întreaga lume. Dar gândul i-a rămas în România. Nu trece an fără să vină să-şi viziteze mătuşa şi îngrijitoarele de la orfelinat.

Iulian Pop: "Sunt originar din Botoşani, dar acum locuiesc în Saint Martin, o insulă din Craibe, unde am propriile mele afaceri." 

Aşa începe povestea de succes a lui Iulian. Începutul, însă, nu prevestea nimic bun. Avea doar câteva zile când a fost abandonat de mama sa într-un spital din Botoşani. 

Janet, mătuşa lui Iulian Pop: "Cum l-a născut, l-a lăsat acolo că a spus că n-are lapte şi s-a dus să cumpere lapte şi nu a mai venit."

18 ani a crescut într-o casă de copii. Fără familie, bani sau perspective de viitor. Dar în ciuda piedicilor, Iulian a luptat pentru visul lui. 

Iulian Pop: "Sistemul unde am crescut mi-a fost foarte de ajutor pentru viaţa pe care o am acum. Atunci când creşti într-o casă unde sunt mai mulţi copii, trebuie să te muţi şi să te adaptezi."

Felicia Mihai, fost director Protectia Copilului Iaşi: "A fost încă de mic, să spunem aşa, liderul informal al grupului de copii acolo unde a locuit, indiferent de centrul în care a fost."

Contrar tuturor aşteptărilor, tânărul a ajuns să studieze la Facultatea de Litere. Tot atunci, un simplu anunţ pe internet avea să-i schimbe viaţa. S-a angajat pe un vas de croazieră cu destinaţia Caraibe. 

Iulian Pop: "Toată lumea mi-a zis că sunt puţin nebun. Este o oportunitate care poate să meargă sau poate să nu meargă. Am început să lucrez de jos, aşa cum se întâmplă când te duci undeva şi nu cunoşti pe nimeni: am spălat vase, pe urmă m-am implicat în alte afaceri care aveau de-a face cu aprovizionări."

Şi, uşor-uşor, a avansat. Iulian este acum patronul unei agenţii de turism din Saint Martin şi are clienţi de elită din întreaga lumea.

Iulian Pop: "Vând vacanţe de vis oamenilor care vor să călătorească."

Deşi locuieşte în Saint Martin, Iulian a rămas aproape de România. În fiecare an, vine să-şi viziteze mătuşa.

Janet, mătuşa lui Iulian Pop: "A avut o ambiţie extraordinară. Vă spun, că atât îi plăcea să fie elegant. Nu cerea bani. A vrut să muncească el singur."

Iar ambiţia din adolescenţă nu a pierdut-o. Deşi uraganele i-au distrus până acum trei case, de fiecare dată, a reuşit să reconstruiască totul de la zero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A crescut într-o casă de copii din Botoşani şi a ajuns om de afaceri în Caraibe