Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cu războiul la graniţă, România vrea un loc la masa negocierilor de pace, mizând pe donarea sistemului PATRIOT

Summit de urgenţă la Paris! Liderii europeni sunt îngrijorați că negocierile dintre Donald Trump și Vladimir Putin ar putea decide soarta Ucrainei fără acordul lui Zelenski, iar condiţiile impuse ar afecta întregul continent. România nu a primit invitaţie.

de Redactia Observator

la 16.02.2025 , 20:35

Marea Britanie, Polonia, Olanda, Italia, Spania, dar şi Danemarca, în contextul în care ar reprezenta ţările baltice şi a avut un ajutor financiar semnificativ către Ucraina în perioada războiului, ar putea participa la summitul de la Paris, potrivit surselor de la Elysee. Acestei liste de ţări li se adaugă şeful Consiliului European, secretarul gerenal al NATO şi şefa Comisiei Europene. 

Totodată, potrivit SPRAVDI - Stratcom Centre, o agenție guvernamentală a Ucrainei, la reuniunea convocată de Macron ar fi așteptați Olaf Scholz (Germania), Keir Starmer (Marea Britanie), Giorgia Meloni (Italia), Donald Tusk (Polonia), Pedro Sánchez (Spania), Dick Schoof (Țările de Jos), Mette Frederiksen (Danemarca), precum și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, António Costa, și secretarul general al NATO, Mark Rutte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Ceea ce ştim despre programul şefei ComisieiEuropene, Ursula von der Leyen şi şeful NATO, Mark Rutte, este că luni au stabilite întâlniri cu emisarul lui Donald Trump, la Bruxelles. Nu ştim dacă aceştia vor participa la summitul de la Paris.

Pe acelaşi subiect

România nu a primit invitaţie la summitul de la Paris

S-au purtat discuţii şi negocieri intense la nivel de MAE în ceea ce priveşte participarea României la acest summit de urgenţă anunţat de preşedintele francez Emmanuel Macron. Deocamdată nu există o informare oficială, nicio agendă oficială a discuţiilor care vor avea loc mâine.

Este posibil ca aceste discuţii la nivel european să continue în viitor şi România cere să fie la această masă a negocierilor în contextul poziţiei pe Flancul Estic, la fel ca Polonia, şi în contextul ajutorului oferit Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv donarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot de anul trecut.

Statele Unite au cerut ţărilor din Europa să trimită o listă cu trupe militare care ar putea fi trimise pentru eventualitatea menţinerii păcii şi ar putea să fie un context mai larg la ceea ce priveşte subiectul Trump şi temele anunţate ca răspuns pe care să-l dea UE

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vă luaţi maşina la mâna a doua sau nouă?
Observator » Ştiri externe » Cu războiul la graniţă, România vrea un loc la masa negocierilor de pace, mizând pe donarea sistemului PATRIOT