Antena Meniu Search
x

Video Cucerirea Avdiivka, prima victorie a ruşilor într-un an pe frontul din Ucraina. Mesajul transmis de Vladimir Putin după capturarea oraşului 

Război în Ucraina. Rusia obţine prima victorie strategică în ultimul an pe frontul din Ucraina. A cucerit oraşul Avdiivka, o poartă de intrare în regiunea Doneţk. Imagini care circulă pe reţelele sociale chiar îi arată pe soldaţii ruşi cum ridică steagul ţării pe acoperișul principalei uzine din oraș. 

de Redactia Observator

la 18.02.2024, 10:29

Vezi și

Printre primii care au felicitat armata a fost Vladimir Putin, numind-o o "victorie importantă". 

Armata ucraineană a anunţat ieri o retragere temporară pentru a evita să fie încercuită. Însă Rusia plăteşte scump: doar în bătăliile din ultimele luni a pierdut 30.000 de soldaţi. 

Zelenski, la Munchen: Privarea de armament a Ucrainei îl ajută pe Putin să câştige războiul

Prezent la Conferința de Securitate de la Munchen, președintele Zelenski a declarat că privarea de armament a Ucrainei în mod artificial îl ajută pe Putin să câştige războiul. "Putin nu pune valoare pe vieţile oamenilor, nu înţelege şi nu respectă nicio regulă. Singurele lucruri care sunt importante pentru el sunt banii şi puterea. Avem nevoie de o decizie puternică prin care să fie confiscate activele îngheţate ale Rusiei şi avem nevoie de sancţiuni pe scară largă pentru Rusia, totul pentru a limita capacitatea lui Putin de a finanţa acest război", a declarat liderul de la Kiev.

Pe acelaşi subiect

Rusia afirmă că a preluat "controlul total" asupra Avdiivka

Rusia a susţinut sâmbătă că a preluat "controlul total" asupra localităţii Avdiivka din estul Ucrainei după retragerea anunţată de Kiev a soldaţilor săi din acest oraş, epicentru al luptelor de luni de zile, o "victorie importantă", salutată de preşedintele Vladimir Putin, informează AFP, potrivit Agerpres. Potrivit ministerului rus al Apărării, ministrul Serghei Şoigu l-a informat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin la Kremlin cu privire la capturarea acestui oraş, care era "un puternic nod defensiv al forţelor armate ucrainene". 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Serghei Şoigu a mai indicat că această victorie face posibilă "ţinerea la distanţă" de artileria ucraineană a Doneţk-ului, un bastion al forţelor pro-ruse din estul Ucrainei din 2014, bombardat în mod regulat. Decizia de a abandona Avdiivka a fost luată de armata ucraineană după luni de lupte intense şi ca urmare a lipsei de militari şi muniţii şi în pofida încercării de a trimite întăriri garnizoanei oraşului. Conform armatei ucrainene, câţiva soldaţi au fost capturaţi de forţele ruse în timpul retragerii din oraş.

"Vladimir Putin a ascultat, la Kremlin, raportul ministrului Apărării, Serghei Şoigu, despre capturarea Avdiivka. Preşedintele a felicitat armata şi pe luptătorii noştri pentru această victorie importantă", a declarat purtătorul de cuvânt prezidenţial Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cucerirea Avdiivka, prima victorie a ruşilor într-un an pe frontul din Ucraina. Mesajul transmis de Vladimir Putin după capturarea oraşului