Antena Meniu Search
x

Cum a reacționat Donald Trump după ce democratul Joe Biden a fost validat în funcția de președinte al SUA

După ce Congresul SUA a validat victoria lui Joe Biden, președintele în exercițiu Donald Trump a transmis că această decizie “reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria Statelor Unite”.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 19.01.2021, 15:13

Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din SUA
Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din SUA - Profimedia Images
  • Joe Biden este programat să devină al 46-lea președinte al SUA pe 20 ianuarie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Joe Biden a fost validat în funcția de președinte al Statelor Unite, după o noapte de violențe, în care susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului, iar senatorii au fost evacuați de urgență, scrie CNN.

“Chiar dacă nu sunt de acord cu rezultatul alegerilor, va fi un transfer de putere pașnic, pe 20 ianuarie”, a declarat Donald Trump. “Întotdeauna am spus că vom continua să luptăm pentru a ne asigura că doar voturile legale vor fi numerate. În timp ce această validare reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandate din istoria acestei națiuni, este doar începutul luptei noastre pentru a face SUA măreață, din nou”.

Joe Biden are 306 de voturi electorale confirmate în Congresul SUA, iar Donald Trump - 232. Membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului.

Joe Biden este programat să devină al 46-lea președinte al SUA pe 20 ianuarie.

Patru morţi şi 52 de arestări după luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinătorii lui Trump

Patru persoane au murit în incinta Capitoliului, la Washington, iar alte 52 de persoane au fost arestate, a anunţat poliţia, după ce susţinători ai lui Donald Trump au luat sediul Congresului cu asalt, cu scopul de a împiedica cerficarea victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează Reuters.

Şeful Poliţiei din Washington, Robert Contee, a anunţat într-o conferinţă de presă că 47 dintre cele 52 de arestări au fost operate din cauza încălcării interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii impuse în oraş începând miercuri de la ora locală 18.00 (joi, 1.00, ora României) de către primarul Muriel Bowser în urma tulburărilor. Robert Contee a precizat că 26 de persoane au fost arestate în incinta Capitoliului. Multe dintre arestări au fost operate din cauza purtării ilegale de arme de foc.

Şeful poliţiei a anunţat că o manifestantă a fost împuşcată mortal, în sediul Capitoliului, de către un poliţist şi că alte trei persoane au murit din cauza unor ”urgenţe medicale”, transmite News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Cum a reacționat Donald Trump după ce democratul Joe Biden a fost validat în funcția de președinte al SUA