Antena Meniu Search
x

Foto Cum au scăpat de moarte un tată și fiul lui de 6 ani, chiar înainte de prăbușirea telecabinei din Italia: "Când am auzit mi-a înghețat sângele"

Dario Prezioso, un bărbat din Italia, și fiul lui de doar șase ani au evitat ca prin minune de tragedia care a răpit 14 vieți, după prăbușirea telefericului ce leagă Stresa de Mottarone.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.05.2021, 13:12

Dario Prezioso
Dario Prezioso și copilul lui ar fi vrut să fie în teleferic, însă cabina era prea plină, așa că au decis să mai aștepte. A fost o decizia care le-a salvat viața - Dario Prezioso via Mirror Online

Dario și copilul lui plănuiseră să meargă cu telecabina din Alpi, însă destinul avea alte planuri. Din cauza faptului că unitatea era prea plină, cei doi au fost nevoiți să renunțe și să aștepte următoarea cursă. Avea să fie o decizie care să le salveze viața. Câteva minute mai târziu, cinci grupuri de persoane, inclusiv două cupluri cu copii mici, mureau în tragedia care a șocat și îndurerat Italia.

"Când am auzit știrea mi-a înghețat sângele, eu și fiul meu puteam fi acolo. Am decis să merg cu copilul în Alpi, unde este o pistă de bob. Când am ajuns la cabină era prea plină și n-am mai putut să urcăm", a povestit el, potrivit Mirror Online.

Cine sunt victimele tragediei din Italia: două familii întregi au murit

Cinci grupuri de persoane s-au urcat în cabina telefericului prăbușit duminică în Italia, inclusiv două cupluri cu copii mici. Sosiseră din Varese, Piacenza, Verbania sau Pavia. Două familii întregi au murit în nenorocirea care a șocat și îndurerat Italia.

Pe acelaşi subiect

Revizia cablurilor de la telefericul care leagă Stresa de Mottarone a fost făcută în 2020, iar în 2016 s-au cheltuit 4 milioane de euro pentru renovări, scrie La Repubblica, care prezintă poveștile victimelor ”care au murit la un pas de cer”. În total 14 persoane, din 15, și-au pierdut viața după ce telecabina a căzut și s-a rostogolit pe versant aproape 500 de metri, potrivit mărturiei unui salvator.

Cum a scăpat cu viață copilul de 5 ani, singurul supravieţuitor din telecabina

Singurul supravieţuitor al tragediei din Italia se află la terapie intensivă şi luptă să trăiască. Tatăl a fost cel care l-a salvat ţinându-l strâns în braţe până în ultima clipă, spun medicii. Medicii care îl tratează pe Eitan Biran, băieţelul de 5 ani care este inconștient și suferă de multiple oase rupte, spun că a fost protejat de tatăl, Amit, care "și-a înfășurat fiul într-o îmbrățișare instinctivă" și l-a ferit de loviturile care în cele din urmă i-au ucis pe toți cei care se aflau cu el în telecabină. În urma tragediei cumplite au murit inclusiv mama, fratele şi străbunicii săi.

Procurorii au deschis o anchetă de omor asupra tragediei care a avut loc în jurul prânzului, duminică, în regiunea Piemonte, aproape de lacul Maggiore, spunând că ancheta lor se va concentra asupra modului în care a fost rupt un cablu de plumb care trăgea telecabina în sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cum au scăpat de moarte un tată și fiul lui de 6 ani, chiar înainte de prăbușirea telecabinei din Italia: "Când am auzit mi-a înghețat sângele"