Antena Meniu Search
x

Video Cum încearcă rușii să reducă pierderile de vieți: trimit în luptă batalioane cu doar 30 de soldați, în loc de 800, ca la începutul invaziei

Severodoneţk rămâne epicentrul luptelor sângeroase. Ruşii vor fiecare metru de pământ şi nu se lasă până nu cuceresc tot. Doar că armata lui Putin nu mai trimite în confruntări câte 800 de militari pe batalion, ca la începutul invaziei, ci uneori chiar și 30, pe care nici artileria nu îi mai ajută. În aceste condiţii, Moscova se declară hotărâtă să reia discuţiile de pace cu Kievul.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 20:10

Vezi și

Gloanţe, bombe şi teroare. Aşa trăiesc ucrainenii de aproximativ patru luni de zile. Severodoneţk este încă în picioare, dar sub asediu continuu. 

Oleksandr Shtupun, Forțele Armate ale Ucrainei: Spre Severodoneţk, ocupanţii ruşi continuă să tragă asupra unităţilor trupelor noastre cu toate armele de foc disponibile.

Trupele ucrainene retrase în combinatul chimic Azot sunt atacate din toate direcţiile. În adăposturi, 500 de civili, între care 40 de copii, rezistă cu stoicism. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Lumea întreagă vrea să înveţe de la ucraineni cum să lupte şi cum să învingă. 

Pe acelaşi subiect

O bună parte din regiune Donbas e abandonată, dar nu toţi locuitorii au plecat. Echipajele de ambulanţă înfruntă şi acum atacuri spontane. Vor să ducă munca de salvare mai departe cu preţul vieţii. 

- Te simţi în siguranţă?

- Nu, deloc, ei bombardează mereu undeva în apropiere. Nu contează ce lovesc. Sunt absolut sigur. Este exact ca în Primul Război Mondial, când soldaţii rămâneau pe poziţii şi aşteptau artileria.

Şi la Doneţk se dau lupte grele între ruși și ucraineni

Rachetele au lovit o zonă rezidenţială din oraşul Pokrovsk şi au transformat în ruine zeci de case, magazine şi clădiri. 

Localnic: Ne făceam treburile prin casă. Apoi a fost o bubuitură puternică şi am căzut cu toţii. Era mult praf şi fum în jur. Acum, casa nu mai există.

Ruşii au trecut la tactica duelurilor de artilerie, pentru a evita repetarea scenariului din Kiev, unde au bătut pasul pe loc câteva săptămâni. Ucrainenii se luptă să oprească avansul trupelor ruseşti şi pentru asta au plantat peste tot mine. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pierderile Armatei Ruse: până la 33.000 de militari și o treime din arsenal

Ruşii vor să-şi reducă pierderile de vieţi omeneşti şi trimit în luptă batalioane cu doar 30 de soldaţi faţă de 800 altădată. Se estimează că Moscova a pierdut 33.000 de militari şi 30% din arsenal. Apărarea externă este, în tot acest timp, asul din mâncă pentru armata ucraineană.

Jens Stoltenberg, Secretar General NATO: În prezent, avem peste 40.000 de trupe sub comanda directă a NATO, majoritatea în partea estică a Alianţei şi mulţi alţii în alertă maximă. /// Am dublat numărul de grupuri de luptă multinaţionale de la Marea Baltică până la Marea Neagră.

Generalul Mark A. Milley, Departamentul Apărării din SUA: Ucraina este ameninţată direct. Ţara este în război, iar noi vom continua să îi sprijinim. 

Inclusiv cu ajutor financiar. Statele Unite vin cu un alt pachet de un miliard de dolari în sprijinul forţelor armate ucrainene. Totuşi, Kievul aşteaptă armele promise de Occident, care să echilibreze situaţia de pe câmpul de luptă. În plan e şi o contraofensivă, misiune imposibilă cu arsenalul de acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cum încearcă rușii să reducă pierderile de vieți: trimit în luptă batalioane cu doar 30 de soldați, în loc de 800, ca la începutul invaziei