Antena Meniu Search
x

David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat

David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat, sâmbătă seară, din cabinetul lui Boris Johnson, scrie presa din Marea Britanie.

De Redactia Observator la 19.12.2021, 10:49
David Frost
David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat - Profimedia

El a condus negocierile Marii Britanii privind Acordul de retragere din UE şi Protocolul cu Irlanda de Nord. Într-o scrisoare adresată lui Johnson, Lord Frost a spus că, deşi „Brexitul este acum sigur”, el are „îngrijorări cu privire la direcţia actuală”. 

Ministrul britanic pentru Brexit, parţial în dezacord cu restricţiile Covid

The Mail on Sunday, care a anunţat primul informaţia, a precizat că Frost şi-a prezentat demisia în urmă cu o săptămână, parţial în dezacord cu restricţiile Covid. În scrisoarea sa, Lord Frost a spus că demisia sa va avea „efect imediat” şi a vorbit despre dorinţa lui de a vedea o economie „cu impozite reduse”.

„Sper că vom ajunge cât mai repede posibil acolo unde trebuie să ajungem: la o economie antreprenorială uşor reglementată, cu impozite reduse, la vârful ştiinţei moderne şi al schimbărilor economice”, a spus el, potrivit news.ro. 

El a adăugat că măsurile de redeschidere a economiei în iulie „nu s-au dovedit a fi ireversibile”. „Sper să ne întoarcem curând pe drumul cel bun şi să nu fim tentaţi de genul de măsuri coercitive pe care le-am văzut în altă parte”.

Răspunzându-i lui Frost, Johnson a spus că ar trebui să fie „extrem de mândru de serviciul istoric pentru acest guvern şi această ţară”. Lord Frost a fost implicat recent în negocieri cu UE cu privire la aranjamentele post-Brexit.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat