Antena Meniu Search
x

Discuţie halucinantă între doi soldaţi ruşi, interceptată de ucraineni: "Zici că ofensiva lor a fost plănuită de Gherasimov și executată de Muradov"

Război în Ucraina. Un ofițer militar ucrainean (în rezervă) care publică în mod frecvent pe Twitter comentarii, analize şi informaţii despre războiul din Ucraina, sub pseudonimul Tatarigami, a lăsat de înţeles că, pentru rezultatele sub aşteptări ale contraofensivei ucrainene, sunt de vină şi deciziile slabe luate de ofiţerii superiori în organizarea anumitor atacuri.

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 20:22

Discuţie halucinantă intre doi soldaţi ruşi, interceptată de ucraineni: "Zici că ofensiva lor a fost plănuită de Gherasimov și executată de Muradov"
Soldat ucrainean în Doneţk - Getty Images

Ofiţerul ucrainenan susţine într-un mesaj postat pe Twitter că, deşi livrările insuficiente de arme din partea Occidentului şi câmpurile minate de ruşi au pus piedici contraofensivei ucrainene, ele nu reprezintă toată problema iar ucrainenii trebuie să-şi asume şi eşecurile şi, mai important, să-i tragă la răspundere pe ofiţerii incompetenţi. 

Tatarigami a povestit şi o scurtă interceptare radio între doi soldaţi ruşi, care a avut loc acum o lună. Întrebat cum merge contraofensiva Kievului, unul dintre militarii ruși a făcut mişto de conducerea ambelor armate. A spus că ofensiva ucrainenilor pare plănuită de Valeri Gherasimov, şeful statului-major al armatei ruse şi executată de Rustam Muradov, un celebru general rus responsabil pentru dezastrul de la Vuhledar şi care a fost demis de Vladimir Putin în luna martie.

"În timp ce câmpurile minate și livrările insuficiente de arme din Occident reprezintă, fără îndoială, dezavantaje, este important să recunoaștem că eșecurile în planificarea și coordonarea în etapa de comandă, peste nivelul de brigadă, duc la dezavantaje mult mai semnificative. În orice război sau operațiune militară, există atât comandanți competenți cât și ineficienți.

Totuși, întrebarea principală este dacă vom trage concluzii pe baza performanței anumitor generali sau pur și simplu vom da vina pe Occident și pe câmpurile minate. Indiferent dacă atacul se încheie în Crimeea sau în altă parte din sud, este vital să recunoaștem atât victoriile, cât și eșecurile și să tragem indivizii la răspundere pentru deficiențe grave.

Pe acelaşi subiect

Oricât de mult ar pregăti NATO subofițerii și soldații, nimic nu poate compensa absența unui antrenament similar și a mentalității corecte în rândul anumitor ofițeri superiori.

Pentru a încheia, aș dori să împărtășesc o scurtă interceptare radio între militarii ruși, pe care am auzit-o acum aproape o lună:

- Cum merge la voi băieți? Rezistaţi?

- Da.

- Dar ucrainenii? Ce crezi?

- Zici că ofensiva lor a fost plănuită de Gherasimov și executată de Muradov."  a povestit Tatarigami pe Twitter.

Occidentul a început să critice armata ucraineană

O analiză a serviciilor germane de informații, scursă în presa săptămâna trecută, arată că armata ucraineană nu reușește să facă progrese semnificative deoarece nu implementează pe deplin pregătirea primită din partea Occidentului. 

Raportul mai arată că, deși soldații ucraineni antrenați în Occidentau căpătat aptitudini de luptă foarte bune, comandanții lor, care nu au trecut prin taberele de pregătire, favorizează promovarea soldaților cu experiență de luptă față de cei care au primit instrucție la standard NATO. Prin urmare, "comandanții pot manifesta deficiențe considerabile de comandă care duc la decizii greșite și periculoase", mai arată documentul citat de Bild. Raportul nemţilor şi scurgerea de informații au fost criticate de mai mulţi oficiali şi analişti militari occidentali. 

Comandantul Armatei Ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, s-a declarat enervat de presiunea pusă de Occident pentru a mări ritmul contraofensivei, spunând că fără acoperire aeriană și fără rachete cu rază lungă, riscurile de a pierde prea mulți oameni sunt mari, iar Ucraina nu poate implementa așa numita abordare NATO a "armelor combinate" pe care se bazează războiul modern în care infanteria, blindatele, aviația și artileria funcționează ca un tot unitar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Discuţie halucinantă între doi soldaţi ruşi, interceptată de ucraineni: "Zici că ofensiva lor a fost plănuită de Gherasimov și executată de Muradov"