Antena Meniu Search
x

PREMIERA MONDIALA: Doi baimareni au cucerit in masivul Annapurna!

Doi baimareni au cucerit, in premiera mondiala, un varf de 6.200 de metri, din muntii Himalaya. Masivul Annapurna i-a provocat la o aventura plina de neprevazut

Vezi și

Nicio escalada nu a mai fost inregistrata pe masivul Annapurna. Este prima informatie pe care au primit-o cei doi romani de la Ministerul Turismului din Nepal, inainte sa porneasca la drum. Cu bagaje mari si ani de experienta in spate, au tintit catre varf, la 6.200 de metri altitudine. “Am mai fost si in alte expeditii, pe varfuri de 7.000 de metri, problema nu e inaltimea, problema e dificultatea tehnica”, a afirmat Cristina Pogacean.

Traseul cu portiuni abrupte, prin nameti, a fost mai greu decat s-au asteptat. Nu de putine ori au simtit ca raman fara curaj si fara puteri. Oricand puteau sa fie doborati de vantul puternic sau de avalanse. ”Dupa ce parcurgeam anumite pasaje era chiar dublu ca si timpul pe care il estimam, parca nu se mai termina. Erau rafale de vant cu zapada, era foarte greu de inaintat, cand am ajuns pe varf parca totul s-a linistit”, a mai povestit Cristina.

Motivarea a venit din ambele parti si au continuat cu pasi marunti. “Planetele s-au aliniat incat am ajuns la final”, a completat alpinistul Cosmin Andron.

Cosmin Andron practica alpinismul din 1989. Cristina Pogacean urca pe munti din 2004. De aceasta data, au reusit sa intre in instorie cu traseul pe care l-au deschis, in premiera, pentru alpinismul la nivel mondial. In acest an, ei au de gand sa urce pe un varf cu o inaltime de peste 8.000 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » PREMIERA MONDIALA: Doi baimareni au cucerit in masivul Annapurna!