Antena Meniu Search
x

Drama copilului sirian înecat la Bodrum se repetă: o fetiță în vârstă de 4 ani a fost găsită moartă pe o plajă din Turcia

La două săptămâni după ce lumea a fost impresionată de imaginea lui Alan Kurdi, băiețelul sirian înecat în apele Turciei, un nou caz pune în evidență dramă refugiaților. De această data, o fetiță siriană în vârstă de 4 ani a fost găsită înecată pe o plajă din provincia turcă Izmir

La două săptămâni după ce lumea a fost impresionată de imaginea lui Alan Kurdi, băiețelul sirian înecat în apele Turciei, un nou caz pune în evidență dramă refugiaților.  De această data, o fetiță siriană în vârstă de 4 ani a fost găsită înecată pe o plajă din provincia turcă Izmir.

Potrivit autorităților turce, copilă, a cărei identitate nu se cunoaște încă, a fost adusă de valuri pe o plajă din regiunea Altinkoy, vineri dimineață.

Din primele informații, fetița se afla într-o barcă alături de alți imigranți care încercau să ajungă pe o insulă grecească. Gardă de Coastă a Turciei a reușit să salveze 14 sirieni, printre care opt copii, informează News Fulton County. 

Povestea copilului sirian înecat

Povestea lui Alan Kurdi, copilul de trei ani care s-a înecat în apele Turciei și a fost adus de valuri la mâl în urmă cu două săptămâni, a devenit un simbol al tragediei prin care trec imigranții veniți cu sutele de mii în Europa. 

Aylan, fiul unor refugiaţi sirieni din Kobani, un orăşel afectat puternic de răyboiul civil, a murit înecat după ce ambarcațiune în care se afla s-a răsturnat, aproape de ţărmul Mării Egee, în timp ce încerca să ajungă pe insula grecească Kos. Odată cu el, şi-au găsit sfârşitul şi mama şi fratele lui mai mare, ale căror cadaver nu au fost aduse la mal.

Tatăl celor doi băieți, Abdullah, a fost găsit în stare de semiconștiență și dus la spital, în apropiere de Bodrum. Familia lui Abdullah s-a numărat printre cei 12 refugiați sirieni care au murit înecați, încercând să ajungă la Kos după ce două ambarcațiuni, transportând în total 23 de persoane, au naufragiat.

În urma acestei drame, tatăl lui Azlan, unicul supravieţuitor al familiei, nu a mai vrut să ajungă în Occident, preferând să se întoarcă înapoi în Siria, în localitatea sa natală. Chiar dacă e o localitate aflată sub asediul trupelor Statului Islamic, bărbatul şi-a asumat riscul revenirii pentru a-şi îngropa soţia şi cei doi fii. Cheltuielile de repatriere ale imigrantului și ale trupurilor neînsuflețite ale copiilor și soției sale au fost suportate de guvernul turc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Drama copilului sirian înecat la Bodrum se repetă: o fetiță în vârstă de 4 ani a fost găsită moartă pe o plajă din Turcia