Antena Meniu Search
x

Video Dronele kamikaze, noua armă la care apelează Putin pentru a-i teroriza pe ucraineni. Zelenski cere armatei sale să ia câți mai mulți prizonieri 

Rusia continuă să bombardeze cu furie Ucraina. Putin vrea să se ţină de cuvânt şi să lase până la iarnă ţara fără apă şi curent. Deja, trei din 10 centrale electrice ucrainene au fost distruse, anunţă Zelenski. Putin are, însă, şi o mare problemă. Trebuie să explice poporului său ce căuta deasupra unui oraş rusesc avionul de luptă care s-a prăbuşit aseară lângă un bloc şi a ucis cel puţin 13 oameni. Şi mai ales, de ce dă rateuri dotarea armatei cu care se mândreşte Moscova. Iar legăturile cu Moscova lovesc în inima Europei. Germania l-a demis pe şeful agenției germane pentru securitate cibernetică, pentru presupusele legături cu Rusia.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 22:09

Vezi și

Piloţii au reuşit să se catapulteze şi să răspundă întrebărilor unor localnici din Eisk, un oraș din regiunea Krasnodar. Avionul supersonic Suhoi 34 era într-un zbor de antrenament. Comitetul de Investigaţii al Rusiei anunţă că investigaţia se concentrează pe o defecţiune a unui motor. Bombardierul s-a prăbuşit în câteva secunde şi a explodat. Incendiul care a urmat a fost atât de puternic, încât flăcările au atins fiecare dintre cele nouă etaje ale blocului. În afara celor 13 locatari care au pierit, 19 au fost răniţi, iar 100, evacuaţi. 

Între timp, ruşii au continuat bombardamentele în Ucraina. Prima ţintă a fost Nikolaev, unde o aripă a unui bloc a fost făcută praf de dronele kamikaze. Atacul nimicitor a continuat şi la Kiev, Harkov, Krivoi Rog. Ţintele declarate au fost centralele electrice ale Ucrainei, dar rachetele au atins şi 

obiective civile.

Infrastructura civilă, ținta rușilor

Pe acelaşi subiect

În Nipro, lovitura a fost asupra unei centrale electrice, iar, la scurt timp, un nor de fum negru s-a înălţat spre cer.

Peste 10 drone sinucigaşe trimise Rusiei de Iran au lovit infrastructura civilă şi cea electrică. Statele Unite încearcă să oprească livrările, pentru că este evident - armata lui Zelenski nu poate anihila eficient atacurile cu drone kamikaze. 

Karine Jean-Pierre, secretar de presă la Casa Albă: "Vom continua să aplicăm, în mod viguros, sancţiunile americane asupra comerţului cu arme, atât al Rusiei cât şi al Iranului."

Vin, însă, şi veşti bune. Rusia şi Ucraina au făcut unul dintre cele mai mari schimburi de prizoniere de la începutul războiului. 

"Glorie eroilor noştri!"

Rusia a trimis acasă, în Ucraina, 108 femei prizoniere de război. O treime dintre ele au ajuns în mâinile armatei ruse după ce s-au predat singure, epuizate de asediului combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol. Şi-au strâns din nou în braţe familia după aproape cinci luni de teroare şi teamă.

Cu această ocazie, Zelenski şi-a îndemnat armata să ia cât mai mulţi prizonieri ruşi, ca să poată face schimburi şi să aducă acasă ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Dronele kamikaze, noua armă la care apelează Putin pentru a-i teroriza pe ucraineni. Zelenski cere armatei sale să ia câți mai mulți prizonieri